“ΤΠΚ χωρίς όλα όσα έχουμε ήδη πληρώσει… εμείς δεν παραλαμβάνουμε”

Η πυραυλάκατος «Καραθανάσης» (σ.σ. ένας εκ των Αξιωματικών ηρώων των Ιμίων) βρίσκεται ήδη στο νερό, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και πολλές καθυστερήσεις. Όμως όπως λένε πηγές από το Πολεμικό Ναυτικό ο «Γολγοθάς» για μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες του στόλου, φαίνεται πως συνεχίζεται, άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, όλα τα συστήματα που χρειάζονται για να είναι αξιόμαχες οι πυραυλάκατοι 6 και 7 (Καραθανάσης & Βλαχάκος) έχουν αγορασθεί και παραληφθεί από το ΠΝ, μένει μονάχα να γίνει η εγκατάσταση τους στο Ναυπηγείο που έχει αναλάβει την τοποθέτηση. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα πως οι εργασίες αυτές ήδη έχουν πληρωθεί, από την αρχή και μάλιστα το ΠΝ έδωσε και επιπλέον χρήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το ΠΝ, η εταιρία που ναυπήγησε το σύγχρονο πλοίο του στόλου θέλει να προχωρήσει σε παράδοση του σκάφους στο Πολεμικό Ναυτικό το οποίο ωστόσο δεν δέχεται σε καμία των περιπτώσεων να παραλάβει ένα πλοίο χωρίς να έχει τοποθετηθεί το «σύστημα μάχης», κόστους 5,5 εκ. ευρώ το οποίο έχει αγοραστεί από το ΠΝ και περιμένει απλώς την τοποθέτησή του. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Σχόλια