«Londonistan»: Ιστορικό θρησκευτικό κειμήλιο ο χριστιανισμός- 500 κλειστές χριστιανικές εκκλησίες-Χτίστηκαν 423 νέα τζαμιά

Μέγας κίνδυνος από την ανατολή και τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων που «κατακτούν» την Ευρώπη εκ των έσω παρουσιάζονται στις μεγάλες πόλεις την μία μετά την άλλη.

Ο Χριστιανισμός μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε «ιστορικό θρησκευτικό κειμήλιο» στην Βρετανία ενώ προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο «εξισλαμισμός» της βρετανικής πρωτεύουσας με την αύξηση της παρουσίας χιλιάδων μουσουλμάνων.

«Το Λονδίνο έχει καταστεί πιο Ισλαμικό  από πολλές μουσουλμανικές χώρες μαζί», αναφέρει  ο Ισλαμιστής ιεροκήρυκας Maulana Syed Raza Rizvi, που δραστηριοποιείται στο Λονδίνο.

Η πόλη του Λονδίνου ονομάστηκε «Londonistan» από την δημοσιογράφο Melanie Phillips,  διότι τώρα διαθέτει 423 νέα τζαμιά, τα οποία «χτίστηκαν πάνω στα ερείπια  του αγγλικού Χριστιανισμού».

Σε αυτό συμφωνεί και ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Giulio Meotti σε ένα άρθρο που γράφτηκε για το Gatestone Institute.

Το Hyatt που ανήκε στην αγγλικανική εκκλησία και είναι στην Hamilton Road, πουλήθηκε στην αιγυπτιακή κοινότητα για  να μετατραπεί σε τζαμί. Η Εκκλησία του Αγίου Πέτρου είναι τώρα το Τζαμί Madina και το Brick Lane Τζαμί κτίστηκε πάνω σε παλαιά μεθοδιστική  εκκλησία.

«Δεν είναι μόνο τα κτίρια που μετατρέπονται σε Τζαμιά», γράφει ο Meotti, αλλά και οι άνθρωποι:

«Ο αριθμός των εξισλαμισθέντων [στο Λονδίνο] έχει διπλασιαστεί. Συχνά πολλοί από αυτούς «αγκαλιάζουν» το ριζοσπαστικό Ισλάμ, όπως ο Χαλίντ  Μασούντ, ο τρομοκράτης που χτύπησε στο Westminster».

«Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τάσεις» ο ίδιος προβλέπει ότι ο Χριστιανισμός στην Αγγλία μετατρέπεται σε ιστορικό κειμήλιο, ενώ το Ισλάμ θα είναι η θρησκεία του μέλλοντος».

Εκτιμάται ότι μέχρι το 2020, ο αριθμός των μουσουλμάνων που θα παρακολουθούν προσευχές θα ξεπεράσει τον αριθμό των χριστιανών που παρακολουθούν εβδομαδιαία, 683.000 (χριστιανοί) σε 679.000(μουσουλμάνοι).

Μέσα σε μια γενιά, ο αριθμός των Βρετανών εκκλησιαζόμενων θα είναι τρεις φορές χαμηλότερος από εκείνων των μουσουλμάνων που πηγαίνουν τακτικά στο τζαμί την Παρασκευή.

Ο Meotti αναφέρει ότι έκθεση της Wall Street Journal επισημαίνει ότι  ότι 500 χριστιανικές εκκλησίες στο Λονδίνο όλων των δογμάτων έχουν μετατραπεί σε ιδιωτικές κατοικίες.

Δημογραφικά, η Βρετανία αποκτά ολοένα και πιο ισλαμικό πρόσωπο σε πολλές πόλεις.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2015 έδειξε ότι το πιο κοινό όνομα στην Αγγλία δεν ήταν άλλο από τον Μωάμεθ και παραλλαγές αυτού.

Το Μπέρμιγχαμ, η 2η μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας, έχει στον  πληθυσμό της 21,8% μουσουλμάνους , το Μάντσεστερ  15,8%  , και το Μπράντφορντ, με πάνω από 300.000 κατοίκους  το ένα τέταρτο είναι μουσουλμάνοι, συμπεριλαμβανομένων των μισών παιδιών.

Στο Leicester επίσης, 10η μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας, τα μισά από τα παιδιά είναι μουσουλμάνοι.

Ο Meotti αναφέρει έκθεση του περιοδικού The Spectator σύμφωνα με την οποία μόνο δύο από τα 1.700 τζαμιά στη Βρετανία ακολουθούν την μοντερνιστική ερμηνεία του Ισλάμ, σε σύγκριση με το 56% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αλλά αυτό που είναι ίσως το πιο αποκαλυπτικό είναι  η παρουσία στο Λονδίνο 100 δικαστηρίων της σαρίας (ισλαμικός νόμος) και σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία είναι πιθανό να υπάρχουν και  πολλά άλλα.

«Η έλευση ενός παράλληλου δικαστικού συστήματος κατέστη δυνατή χάρη στη βρετανική Πράξη Διαιτησίας και το σύστημα εναλλακτικής επίλυσης διαφορών» σύμφωνα με τον Giotti.

«Αυτά τα νέα δικαστήρια λειτουργούν απορρίπτοντας το απαραβίαστο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των αξιών της ελευθερίας και της ισότητας, που αποτελούν τη βάση του αγγλικό κοινό δίκαιο».

Ένας από τους κορυφαίους δικαστές της Βρετανίας, ο Sir James Munby, είπε ότι τα δικαστήρια πρέπει να είναι πιο «πολυπολιτισμικά» κάτι που που αποτελεί  υπαινιγμό για  προσωπικότητες όπως ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς και ο  Λόρδος Φίλιπς οι οποίοι έχουν  προτείνει ότι το βρετανικό δίκαιο θα πρέπει να «ενσωματώσει» στοιχεία του νόμου της σαρίας.

Οι αναλυτές συνεχίζουν να παρατηρούν και να υποβάλουν εκθέσεις σχετικά με τις τάσεις, και πάντα τελειώνουν με την φράση: «Είναι κανείς να κάνει τίποτα για να το σταματήσει;»

Εμείς οι Έλληνες είμαστε ορθόδοξοι διαφορετικού δόγματος από τους Βρετανούς χριστιανούς οι οποίοι πλανήθηκαν από την αχαλίνωτη « ελευθερία» και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν και την χώρα τους εκ των έσω.

πηγη

Σημείωση: 

Το enwmeniellada.blogspot.gr ένα ελεύθερο ακομμάτιστο ιστολόγιο, έχει ως σκοπό την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για θέματα όπως περιγράφοναι στις ετικέτες του blog.
Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των συγγραφέων άρθρων και σχολίων καθώς και των ιστολογίων που προέρχονται οι αναρτήσεις. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών.
Ελεύθερα μπορείτε να στείλετε προς ανάρτηση και τη δική σας άποψη.
Σε περίπτωση που υπάρξει ανάρτηση, της οποίας είστε κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων, ή που θίγεστε από αυτή, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για την απαραίτητη διόρθωση. Εάν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω δεν θα έχει γίνει εσκεμμένα.
Οι αναγνώστες που δημοσιεύουν σχόλια, παρακαλούνται όπως είναι ευπρεπείς στους σχολιασμούς τους, αποφεύγοντας ύβρεις και ατεκμηρίωτα στοιχεία.
Σχόλια μη ευπρεπή θα διαγράφονται από τους διαχειριστές.
Εαν υπάρξει καθυστέρηση στην εμφάνιση των σχολίων αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είμαστε συνεχώς στον Η/Υ παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα.

Σχόλια