Ρίο 2016: 3 χρυσά, 1 αργυρό, 2 χάλκινα (πίνακες)

 Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των αθλητών μας έχουν φέρει την Ελλάδα στην 23η θέση της συνολικής κατάταξης, ανάμεσα σε μεγαθήρια. Ο πίνακας:
Οι δε διοργανωτές, βρίσκονται στην 15η θέση.  H Βραζιλία δαπάνησε 10 δισεκατομμύρια δολάρια για νέες υποδομές λόγω Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά το ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με τα 1,8 τρισεκατομμύρια που είναι η συνολική οικονομία της Βραζιλίας.

Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών και της απουσίας μεγάλων πόρων από την Πολιτεία για την προετοιμασία των αθλητών μας που έλαβαν και λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση, και κόντρα στα όσα προοιωνίζονταν, αντιλαμβάνεται κανείς για τί άθλο μιλάμε σε ό,τι αφορά πάντα τα έξι μετάλλια που έχουμε συγκεντρώσει ως εθνική αποστολή στο Ρίο. Γιατί ναι, βάσει ιστορικής συνθήκης θα έπρεπε εν έτει 2016 να "πατώσουμε".

Ωστόσο υπάρχει και η ψυχή και η ατσαλένια θέληση του αθλητή, κάθε χώρας, όχι μόνο της δικής μας (βλέπε υπόθεση Φαν Νίκερκ), η δίψα για νίκη και καταξίωση, η μάχη για την υπέρβαση, η προπόνηση που φέρνει αποτελέσματα εκτός λογικής, ακόμα κι αν ζούμε στην εποχή του "επιδοτούμενου" ντόπινγκ και των μεγάλων χρηματικών ανισοτήτων.

Σχόλια