Η Τουρκία παράτησε τους Τουρκοκύπριους στην τύχη τους… ούτε βιβλία

Το 50% του ποσού που έστελνε η Τουρκία στα κατεχόμενα για τα θέματα παιδείας έχει περικοπεί, ενώ το ποσό για την εκτύπωση των βιβλίων καταργείται πλήρως, με τη συντεχνία των Τ/κ δασκάλων KTÖS να μιλά για εκπαιδευτικό εμπάργκο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κύπρο.
Την ίδια ώρα, η μετατροπή των θρησκευτικών σε μάθημα επιλογής στις τελευταίες δύο τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκαλεί αντιπαραθέσεις ακόμα και εντός της κατοχικής «ψευτο-κυβέρνησης».
Σε γραπτή του δήλωση ο Σενέρ Ελτζίλ, γγ της KTÖS ανέφερε ότι λόγω του εκπαιδευτικού εμπάργκο της Τουρκίας η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει χωρίς βιβλία, δασκάλους και σχολεία. «Και αυτό ως αντίδραση επειδή στο θεολογικό κολέγιο Χαλά Σουλτάν, έγινε έλεγχος και επειδή το μάθημα των θρησκευτικών έγινε επιλογής».
Αυτή η παρωχημένη νοοτροπία που χρησιμοποιεί τα λεφτά ως όπλο έχει θέσει ως στόχο να γονατίσει τους Τουρκοκύπριους, πρόσθεσε τη γραπτή του δήλωση ο κ. Ελτζίλ, σημειώνοντας ότι η Τουρκία κάνει πολιτική σε βάρος των παιδιών. Η Τουρκία, συνέχισε, δεν σέβεται ούτε τους δικούς της πολίτες, καθώς πολλά παιδιά που φοιτούν σε σχολεία στα κατεχόμενα είναι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Το να είναι η Τουρκία εγγυήτρια της Κύπρου είναι μια ατυχία, κατέληξε ο κ. Ελτζίλ καλώντας κατοχική “ψευτο-κυβέρνηση” και «ψευτο-υπουργείο παιδείας» σε αντίσταση στις επιβολές της Άγκυρας. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Χαβαντίς… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Σχόλια