ΝΕΟ Ρωσικό σύστημα ηλεκ/νικού πολέμου που θα αντιμετωπίζει τους αμερικανικούς πύραυλους BGM-109 Tomahawk.

Ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου για την αντιμετώπιση των αμερικανικών πυραύλων cruise θα αναπτύξει η Ρωσία αξιοποιώντας τις πληροφορίες που συλλέχτηκαν από τους αμερικανικούς πυραύλους που δεν εξερράγησαν κατά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Συρία.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν πριν από αρκετές εβδομάδες δύο αμερικανικοί πύραυλοι cruise που εξαπολύθηκαν κατά στόχων στην Συρία έπεσαν σχεδόν άθικτοι στα χέρια των Συριακών δυνάμεων και παραδόθηκαν στους Ρώσους οι οποίοι θα τους αξιοποιήσουν για την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού συστήματος αντιμετώπισης αυτών.
Σύμφωνα με τον σύμβουλο Vladimir Mikheev του υποδιοικητή του κρατικού ερευνητικού ιδρύματος συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου KRET οι πληροφορίες που οι Ρώσοι μηχανικοί απέκτησαν από τους δύο πυραύλους θα επιτρέψουν στο ίδρυμα να αναπτύξει μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια πρωτότυπα νέων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.
Όπως σημείωσε ο Vladimir Mikheev οι Ρώσοι μηχανικοί θα αξιοποιήσουν τις πληροφορίες που θα αποκομίσουν για τα συστήματα επικοινωνίας, πληροφοριών και ελέγχου του πυραύλου, το σύστημα ναυτιλίας, και αποστασιομέτρησης.

Σχόλια