Οι Ισραηλινοί απειλούν πλέον με εισβολή – 100 ρουκέτες περίπου εκτόξευσε η Χαμάς από τη λωρίδα της ΓΑΖΑΣ στο Ισραήλ.

Η μεγαλύτερη σύγκρουση από το 2014 και την επιχείρηση «Protective Edge» έλαβε χτες χώρα σε Γάζα και Ισραήλ με τον Ισραηλινό Στρατό να αναγκάζεται να αποστείλει χερσαίες ενισχύσεις με δεκάδες άρματα μάχης Merkava στο Νότο της χώρας καθώς οι ρουκέτες έπεφταν βροχή.
Μέσα σε λίγες ώρες έφυγαν πάνω από 120 ρουκέτες ενω σειρήνες πολέμου ήχησαν στο Νότιο Ισραήλ  σε Kisufim, Reim, Nirim, Ein Hashlosha, Κεντρικό Negev, Hof Ashkelon, Sha’ar HaNegev, Ashkelon
«Ψαξετε αμέσω για καταφύγιο» ήταν η ανακοίνωση των δυνάμεων IDF.
Η Χαμάς μαζί με την «Ισλαμική Τζιχάντ» και οι δύο υποκινούμενες από εξτρεμιστές Αδερφούς Μουσουλμάνους (βλέπε Αγκυρα) και 15 ακόμη οργανώσεις δεν δέχονταν καμία εκεχειρία μέχρι νωρίς το πρωί ενώ το πιο σημαντικό είναι η σκλήρυνση της στάσης τους.
Ανέφεραν πως θα εγκρίνουν έναν νέο δόγμα που δεν θα «περιμένει» την ισραηλινή επιθετικότητα για να απαντήσουν. Η «αντίσταση» θα χτυπά όποτε οι Ιραηλινοί θέτουν ρίσκο για τους ανθρώπους στην Γάζα.
«Μια Παλαιστινιακή βόμβα για μια Ισραηλινή βόμβα» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Κόκκινες σειρήνες ηχούσαν συνεχώς όλο το βράδυ καλώντας χιλιάδες Ισραηλούς να μεταβούν στα καταφύγια. Ωρα με την ώρα η κατάσταση κλιμακωνόταν δείχνοντας τάσης ολοκληρωτικής ανάφλεξης ή προοίμιο άλλων εξελίξεων στην περιοχή.
Αμέσως η ηγεσία του Ισραήλ μετέβη στα υπόγεια καταφύγια όπου και συνεδρίασε αποφασίζοντας να χτυπήσει την Χαμάς. Η επιχείρηση ονομάστηκε «Grey Lightening»
Λίγο αργότερα έκανε την εμφάνιση της και η Χεζμπολάχ η οποία μέσω του Αρχηγού της τόνισε πως θα χτυπήσει το Τελ Αβίβ αν η κατάσταση κλιμακωθεί περαιτέρω.

Σχόλια