Εναέρια, επίγεια και θαλάσσια drone βάζει η Τουρκία για φύλαξη – συλλογή πληροφορία στα σύνορα της η Τουρκία!

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δίνει σταδιακά στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από τα νέο drone όπλα που παράγονται στην Τουρκία και αρχίζουν να χρησιμοποιούνται στα σύνορα της χώρας. ΤΟ Drone τανκ αναμένεται το επόμενο διάστημα και στην περιοχή του Έβρου.
Άλλωστε στις 6 Απρίλη είχαμε και την πρώτη αναχαίτιση μη επανδρωμένου τουρκικού αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών, τύπου UAV ANKA, πάνω από τη Ρόδο.

Όπως ανακοίνωσε τώρα η κατασκευάστρια εταιρεία ASELSAN, τα τουρκικά επίγεια μη επανδρωμένα τροχοφόρα (Tarantula) και ερπυστριοφόρα οχήματα θα μπορούν πλέον να δρουν υποστηρικτικά για τις χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν για περιπολίες – φύλαξη συνόρων και στον Έβρο.
Ο Τούρκος Υφυπουργός, αρμόδιος για την Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία, Murat Bayar, δήλωσε πως τα άρματα αυτά θα ενισχύσουν περαιτέρω την άμυνα της Τουρκίας, ενώ η χρήση τους αποτρέπει απώλειες προσωπικού ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε «ειδικές καταστάσεις».

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haber, η «Ταραντούλα» είναι τροχοφόρο όχημα 8×4, και διαθέτει έναν ενσωματωμένη πύργο που ονομάζεται «Aselsan Sarp», ο οποίος μπορεί να φέρει οπλικά συστήματα.
Έχει εμβέλεια ελέγχου 3 χιλιομέτρων και αυτονομία 70 χιλιομέτρων με 8 ώρες λειτουργίας.
Ζυγίζει δύο τόνους και διαθέτει χωρητικότητα 800 κιλών, ενώ εκτός από οπλικά συστήματα μπορεί να φέρει συστήματα παρακολούθησης και ηλεκτρονικού πολέμου. Η ASELSAN έχει επίσης κατασκευάσει ερπυστριοφόρο άρμα μάχης με τηλεχειριζόμενο πολυβόλο.

Την κατασκευή της υποβρύχιας κινητής νάρκης έχει αναλάβει η εταιρεία Abayraclar Savunma. Το τουρκικό «σαλάχι» θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο, θα είναι καλυμμένο με σιλικόνη και στη θέση των ματιών του θα διαθέτει δύο κάμερες, ενώ θα είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρομαγνήτες. Όταν ετοιμαστεί, θα μπορεί να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και να έχει αυτονομία 12 ωρών.

Οι βασικές αποστολές του θα είναι δύο, σύμφωνα με την Daily Sabah: Να ανατινάζει εχθρικά πλοία και να τα κατασκοπεύει. Χάρη στους ηλεκτρομαγνήτες του, θα μπορεί να μετατρέπεται σε υποβρύχια κινούμενη νάρκη προκειμένου να πραγματοποιεί φονικές επιθέσεις σε πλοία. Παράλληλα, θα λειτουργεί και ως κατάσκοπος, στέλνοντας κρυπτογραφημένα μηνύματα, μιμούμενο τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν φάλαινες και δελφίνια στο βυθό.

Το τουρκικό σαλάχι αναμένεται να «απελευθερωθεί» στις τουρκικές θάλασσες μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Η κατασκευή του διήρκησε πάνω από δύο χρόνια και έγινε σε συνεργασία της τουρκικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων με το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Καραντενίζ της Τραπεζούντας.

Δείτε με προσοχή ότι τα υποβρύχια drone ανατινάζουν ένα αεροπλανοφόρο κάτι που είναι ένα εχθρικό μήνυμα προς κάποιους π.χ. τους αμερικανούς ή τους γάλλους γιατί μόνο αυτοί έχουν αεροπλανοφόρα στη περιοχή της μεσόγειου.

Σχόλια