Κογκρέσο “καλεί” Τσίπρα-Καμμένο: Υπογράψτε τη LOA των F-16 κι ελάτε να τα βρούμε…

Σε μια καθοριστική παρέμβαση, πιθανότατα ως αποτέλεσμα της πολιτικής παρέμβασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, προέβη το αμερικανικό Πεντάγωνο για το ζήτημα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας για την αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Εκ πρώτης όψεως μοιάζει για μια μεγάλη επιτυχία του Έλληνα υπουργού,  καθώς έχει τονιστεί σε πολλές περιπτώσεις, ότι περιθώριο πολιτικής παρέμβασης για το ζήτημα υπάρχει στην Ουάσιγκτον. Αρκεί να κατανοηθούν οι διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Οι Αμερικανοί, αιφνιδιαστικά και πάντως μετά την επαφή που είχε ο Πάνος Καμμένος με τον Αμερικανό ομόλογό του, στρατηγό εν αποστρατεία των Πεζοναυτών, Τζέιμς Μάτις, με πρωτοβουλία που ελήφθη στο Κογκρέσο, πρόσθεσαν αιφνιδιαστικά την Ελλάδα στον «γενικό λογαριασμό» με τις χώρες που λαμβάνουν στρατιωτική βοήθεια και μάλιστα με ονομαστική αναφορά του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών F-16.
Υπενθυμίζεται, ότι πρόκειται για ένα ετήσιο κονδύλι μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων, του οποίου τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει το Ισραήλ (3,8 δισ. δολάρια είναι η συμφωνία, αλλά θα αυξηθεί από την κυβέρνηση Τραμπ) και η Αίγυπτος (περί τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια). Ακολουθεί μικρός αριθμός χωρών οι οποίες κατά περίπτωση λαμβάνουν βοήθεια

Σχόλια