Σε σχολικά βιβλία στην Ινδία αναφέρεται πως “ο Ιησούς Χριστός είναι ο διάβολος”

Για ποια ακριβώς συνεννόηση μεταξύ των θρησκειών και για ποιο διαθρησκειακό διάλογο μιλάμε όταν αποκαλύπτονται τέτοια περιστατικά;
Στην πολιτεία Γκουτζαράτ, λοιπόν, της Ινδίας σε σχολικά βιβλία αναφέρεται πως “ο Ιησούς είναι ο «διάβολος»”
Η φράση περιέχεται στα σχολικά εγχειρίδια για την ένατη τάξη. Τα κείμενα που δημοσιεύονται προέρχονται από την Κρατική Σχολή του Γκουτζαράτ .
Η χριστιανική κοινότητα της περιοχής έχει ξεσηκωθεί!«Παρόμοια σφάλματα δεν είναι αποδεκτά. Δεν πρέπει να επιτραπεί να παραμείνουν στα σχολικά βιβλία, τα οποία διαβάζονται από νέους τέτοιες αναφορές. Η κυβέρνηση πρέπει να τα διορθώσει ή να τα ανατυπώσει. » υποστηρίζουν οι Χριστιανοί.Η ακριβής φράση αναφέρεται στη σελίδα 70, στο κεφάλαιο 16 που μιλάει για την «αναλογία δασκάλου-μαθητή στην ινδική κουλτούρα.» Το κείμενο συντάχθηκε από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Κατάρτισης (Gcert) της Γκουτζαράτ.
Ο αρμόδιος τοπικός Υπουργός Εθνικής Παιδείας,έχει ήδη ενημερωθεί, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο Iyer, πρόκειται για «αδίκημα που τιμωρείται δυνάμει των άρθρων 295 (α) και 153 (α) του Ινδικού Ποινικού Κώδικα, που αφορούν τις εκ προθέσεως και συκοφαντικες πράξεις που διαπράττονται με πρόθεση να προσβάλλει κάποιος τα θρησκευτικά αισθήματα μιας τάξης »
Σημειώνεται πως η Ινδία παρουσίασε μια κλιμάκωση των επιθέσεων κατά των χριστιανικών μειονοτήτων της το 2016, συνήθως με επικεφαλής ινδουιστές εθνικιστές που ενεργούν σε μεγάλο βαθμό μένοντας ατιμώρητοι. Σχεδόν το 2% του πληθυσμού της χώρας είναι Χριστιανοί και σχεδόν το 80% των Ινδών είναι ινδουιστές.

Σχόλια