Η Τουρκία παρουσίασε το Altay για αστικές επιχειρήσεις


Κατά τη διεθνή έκθεση αμυντικής βιομηχανίας IDEF 2017 στην Κωνσταντινούπολη, o τούρκoς κατασκευαστής οχημάτων Otokar πρόσθεσε ένα νέο μέλος στην οικογένεια του άρματος μάχης Altay. Το Άρμα Αστικών Επιχειρήσεων Altay (Altay-AHT) αναπτύχθηκε απο την Otokar πάνω στο σκάφος και τον πύργο της πλατφόρμας άρματος μάχης Altay.
Με τις ασύμμετρες συμπλοκές που ως επί το πλείστον συμβαίνουν στα αστικά περιβάλλοντα να αυξάνονται, η Otokar προβλέπει ότι οι ανάγκες των σύγχρονων στρατών για κατάλληλα εξοπλισμένα άρματα μάχης πρόκειται να αυξηθεί, και έτσι με μια ομάδα 20 ειδικών σχεδίασε το άρμα αστικών επιχειρήσεων Altay-AHT μέσα σε λιγότερο από πέντε μήνες. Με τις ξεχωριστές ικανότητες επιβίωσης, κινητικότητας και ισχύ πυρός το Altay-AHT ειναι ένα διακρίνεται άρμα μάχης Altay με τα οπλικά συστήματα του, εξοπλισμό αποστολής και την ανάρτηση με τους αντιστρεπτικούς δοκούς.
Το διαμέρισμα ισχύος του Altay-AHT ειναι προστατευμένο από θωράκιση γρίλιας.
©@GrantTurnbull_/Twitter | Το διαμέρισμα ισχύος του Altay-AHT ειναι προστατευμένο με θωράκιση τύπου γρίλιας.
“Ως η πιο έμπειρη τουρκική βιομηχανία επίγειων συστημάτων, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχουμε τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες σε περισσότερους από 50 πελάτες μας σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανόμενων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και δυνάμεων ασφαλείας. Η εμπειρία που αποκτήσαμε στην Τουρκία και σ’όλον τον κόσμο σε διαφορετικά εδάφη και κάτω από διαφορετικές κλιματικές συνθήκες αντανακλάται στις ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες μας. Έτσι, ενεργούμε σύμφωνα με τις σημερινές και μελλοντικές απειλές και ανάγκες, και προβλέπουμε τις προσδοκίες των πελατών μας. Το άρμα αστικών επιχειρήσεων Altay-AHT, το οποίο εκθέτουμε για πρώτη φορά σήμερα στην έκθεση, ειναι ένα μεγάλο δείγμα αυτών των δραστηριοτήτων.
Ως απάντηση στις υβριδικές και ασύμμετρες απειλές και συνθήκες όπου οι μη συμβατικές δυνάμεις και μέθοδοι που εφαρμόζονται εξαπλώνονται ευρύτερα, σχεδιάσαμε το Altay-AHT χρησιμοποιώντας δικούς μας πόρους που θα πληρούν τις ανάγκες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα έχουμε μεγάλες εξαγωγικές δυνατότητες. Αυτό το άρμα αστικών επιχειρήσεων, το οποίο η Otokar σχεδίασε με τις δικές της ιδέες και δυνατότητες, ειναι επίσης ένας στερεός δείκτης των ισχυρισμών μας στην μαζική παραγωγή του Altay, και η απόδειξη οτι διαθέτουμε τις ικανότητες και το ανθρώπινο δυναμικό για την μαζική παραγωγή. Αν αναλάβουμε το έργο της μαζικής παραγωγής, είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε το καλύτερο για την χώρα μας και τις ένοπλες δυνάμεις”, είπε ο γενικός διευθυντής της Otokar, Σερδάρ Γκιόρκουτς.
Ανάμεσα στις υπόλοιπες βασικές προδιαγραφές, το άρμα αστικών επιχειρήσεων που σχεδιάστηκε από τη Otokar διαθέτει θωράκιση ERA και σύστημα θωράκισης γρίλιας που ειναι τοποθετημένα στο άρμα προς αύξηση της επιβίωσης εναντίον επιθέσεων καθοδηγούμενων και μη, πυραύλων που ειναι μεγάλες απειλές σε τομέα 360 μοιρών για τα άρματα μάχης στις συνθήκες υβριδικών και ασύμμετρων επιχειρήσεων.
Το Altay-AHT ειναι επίσης εφοδιασμένο με σύστημα επίγνωσης τακτικής κατάστασης που βελτιώθηκε με το τηλεσκοπικό ανυψούμενο σύστημα παρατήρησης (EOS), YAMGOS που παρέχει επίγνωση 360 μοιρών, και επανατοποθετημένο τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό (RCWS).
@sweeneygov/Twitter
@sweeneygov/Twitter
Το άρμα ειναι εφοδιασμένο με μια συσκευή παρεμπόδισης σημάτων εναντίον των επιθέσεων με τηλεχειριζόμενους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED). Το Σύστημα Εντοπισμού Πυροβολισμού μπορεί να εντοπίσει την κατεύθυνση απειλών ελεύθερων σκοπευτών, το Σύστημα Προειδοποίησης Λέιζερ μπορεί να εντοπίσει τις απειλές των καθοδηγούμενων με λέιζερ αντιαρματικών πυραύλων, και το τηλέμετρο χρησιμοποιείται την μέτρηση αποστάσεων. Η διεύθυνση της αναγνωρισμένης απειλής μπορεί αυτομάτως να δεχθεί καπνογόνα με τη χρήση του συστήματος soft-kill Προπέτασμα Έξυπνου Καπνού. Αναλόγως στις προτιμήσεις του χειριστή τα EOS, RCWS και ο πύργος του άρματος μπορούν να στραφούν αυτομάτως προς την απειλή.
Το Altay-AHT που παρουσιάστηκε διέθετε ένα “μαχαίρι” μπουλντόζας το οποίο χειρίζεται ο οδηγός του άρματος, και χρησιμοποιείται από αρκετά άρματα όπως στην προετοιμασία αμυντικών θέσεων, εκκαθάριση εμποδίων στο πεδίο μάχης, και για την επιχωμάτωση των αντιαρματικών τάφρων.
Turkey_Altay_AHT_1
Το νέο Altay άρμα αστικών επιχειρήσεων παρουσιάστηκε στην IDEF 2017
Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Σχόλια