Μια startup από τον Βόλο έφτασε στην Καλιφόρνια και φέρνει επανάσταση στον αγροδιατροφικό τομέα

Του Γιάννη Γορανίτη
Η αλήθεια είναι ότι παρά τα τεράστια περιθώρια και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο αγροτικός κλάδος, οι εταιρείες τεχνολογίες έχουν αδιαφορήσει επιδεικτικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Μία από τις πιο φωτεινές είναι και η Centaur Analytics, που ιδρύθηκε το 2014 με στόχο να παντρέψει τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις με την παλαιότερη βιομηχανία του πλανήτη.

«Είμαστε παθιασμένοι με την επίλυση ενός πολύ σοβαρού προβλήματος: της πείνας σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα το 17% των τροφίμων χάνεται ή καταστρέφεται κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης και της διαμετακόμισης, ενώ εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δεν έχουν τα απαραίτητα για να θρέψουν τις οικογένειές τους», δηλώνουν οι ιδρυτές του startup Centaur Analytics. Στις αναπτυσσόμενες χώρες μάλιστα το ποσοστό φτάνει στο 30%.

Με αυτό το δεδομένο αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το Internet Of Thing και την ανάλυση δεδομένων προκειμένου να δημιουργήσουν λύσεις για αγρότες και άλλους εμπλεκόμενους στον κλάδο της αγροδιατροφής. Οι λύσεις αυτές θα επιτρέπουν την παρακολούθηση και την προστασία της παραγωγής σε όλα τα στάδια μετά την συγκομιδή.


Τα πρώτα βήματα του AgTech (Αγροτικής Τεχνολογίας) startup έγιναν στον Βόλο, αλλά γρήγορα άνοιξε τα φτερά του σε διεθνές επίπεδο και έχει πλέον έδρα στη Ventura της Καλιφόρνια.

Σχόλια