ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ Spiegel: «H Eλλάδα μπορεί πλέον να διεκδικήσει νομικά τα 278.7 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει η Γερμανία»


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου



Για πρώτη φορά ο γερμανικός Τύπος παραδέχεται ότι η Γερμανία χρωστάει 278.7 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα ως πολεμικές αποζημιώσεις από την περίοδο της Κατοχής και του Β'ΠΠ και ότι η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί νομικά για να τα διεκδικήσει.
Οι Γερμανοί μέχρι τώρα ήταν πολύ αρνητικοί ακόμα και στο να αναφέρουν κάτι τέτοιο ως υπόθεση. Για να το συζητούν αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά δεν νιώθουν νομικά ασφαλείς απέναντι στις διεκδικήσεις που θα μπορούσε να προβάλει η Ελλάδα
«Πώς η Ελλάδα θα μπορούσε να μηνύσει τη Γερμανία για τα 278.7 δισεκατομμύρια ευρώ που της χρωστάει», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
«Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων αναθερμάνθηκε. Μετά από δυόμισι χρόνια κοινοβουλευτικής εργασίας, η ελληνική επιτροπή, υπέβαλε μια έκθεση στην οποία τεκμηριώνονται νομικά οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα».
«Είναι η πρώτη φορά που τα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου συντάσσουν έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, σε μια προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να διεκδικήσει τα δικαιώματα της Ελλάδας και η πρώτη φορά που επίσημα οι βουλευτές αναφέροντα στο ζήτημα τους»
«Η πληρωμή αποζημίωσης είναι και νόμιμη και ηθικά υποχρεωτική» αναφέρει η 77σέλιδη αναφορά την οποία έχει στη διάθεσή του το Spiegel. 
Στην έκθεση αναφέρεται ότι «είναι η καλύτερη βάση για μια ειλικρινή και μη προβληματική σχέση μεταξύ Γερμανών και Ελλήνων»
«Και όχι μόνο υπογραμμίζει τις απαιτήσεις η έκθεση αλλά υποδεικνύει και τον δρόμο για να ξαναπάρουν πίσω τα χρήματα από την Γερμανία με διπλωματικές οδούς και εάν απαιτηθεί και με νομικά μέσα».
Είναι σαφές ότι λόγω των αμερικανικών πιέσεων αλλά και λόγω του γεγονότος ότι στην ΕΕ ξέρουν και βλέπουν την «μαύρη» πορεία της Ελλάδας θα υπάρξουν ενέργειες για κάποια μείωση χρέους.
Το ζήτημα είναι οι γερμανικές εκλογές του 2017. Πως η Μέρκελ θα πει στους ψηφοφόρους (η μάλλον η πιθανή αντικαταστάτριά της Ούρσουλα Βον Λέιντεν όπως λένε πολλοί κύκλοι) ότι θα χαρίσει μέρος των χρημάτων τους.
Ένας εύκολος τρόπος είναι αν τους πει ότι θα πληρώσουν πολύ περισσότερα λόγω αυτών που χρωστούν από την μαύρη περίοδο του Ναζισμού.
Οι Γερμανοί όπως και όλοι οι σύγχρονοι λαοί είναι ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ από Ιστορία και θεωρούν ότι όλος ο κόσμος ζει από αυτούς και φυσικά δεν έχουν καμια μνήμη οποιουδήποτε χρέους.
Αυτό είναι κάτι που πρέπει ν ατους υπενθυμισθεί. Τότε θα είναι πολύ πιο διαθέσιμοι στο να διαγραφούν χρέη της Ελλάδας. Αρκεί να μάθουν κιόλας ότι το κάποτε το 1953 τους χαρίστηκε το μισό τότε δικό τους χρέος και μάλιστα με ΔΙΚΗ μας υπογραφή. Υπογράψαμε για να έχουν αυτοί τώρα την οικονομική ανάπτυξη για την οποία αυτοεπαίρονται καθημερινά.

ΠΗΓΗ

Σχόλια