Όρμπαν: «Δεν θέλουμε ούτε ένα μετανάστη - Κάθε ένας αποτελεί τρομοκρατική απειλή»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, είπε ότι οι προσφυγικές ροές στην Ευρώπη είναι δηλητηριώδεις, γράφει το Politico. «Η Ουγγαρία δεν χρειάζεται ούτε έναν μετανάστη για να δουλέψει η οικονομία της χώρας, ή για πληθυσμιακούς λόγους ή για το μέλλον της χώρας» είπε ο Όρμπαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό καγκελάριο στη Βουδαπέστη.
 
«Κάθε ένας από τους μετανάστες, αποτελεί απειλή για την δημόσια ασφάλεια» είπε αναφερόμενος στα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη.
 
Ο Όρμπαν υποστήριξε ότι η σκληρή πολιτική που θέλει να εφαρμόσει ο υποψήφιος των ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είναι ζωτικής σημασίας για την Ουγγαρία, και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα των προσφύγων.
 
Η Ουγγαρία έχει προγραμματίσει διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 2 Οκτωβρίου για να αποφασίσουν οι πολίτες εάν θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων σε Ευρωπαϊκές χώρες.
 
«Όποιος θέλει μετανάστες μπορεί να τους πάρει, αλλά μην μας πιέζετε να τους δεχθούμε, δεν τους έχουμε ανάγκη» είπε ο Όρμπαν.

Σχόλια