Ο «Κραταιός» εκδιώκει το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής από τις Οινούσσες - Ιδιοκτήτης αλιευτικού: «Στην θέση του ΠΝ θα το βούλιαζα» (βίντεο)

Βίντεο από την σημερινή εκδίωξη του τουρκικού σκάφους της Ακτοφυλακής από την κανονιοφόρο του ΠΝ "Κραταιός" αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του του γιου του καπετάνιου του ελληνικού αλιευτικού τον οποίο σήμερα οι Τούρκοι επιχείρησαν να συλλάβουν καθώς ισχυρίστηκαν ότι οι Οινούσσες είναι τουρκική επικράτεια!
Επιχείρησαν να συλλάβουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, έναν Έλληνα ψαρά, ο οποίος έπλεε το καΐκι του σε ελληνικά ύδατα στις Οινούσσες.
Το βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει ότι το ελληνικό πολεμικό κυνηγώντας το τουρκικό πλοίο με το μεγαλύτερο εκτόπισμά του το ανάγκασε να εγκαταλείψει την ελληνική επικράτεια.





«Το σκάφος βρισκόταν στα ελληνικά ύδατα, νομιμότατα», τόνισε ο ιδιοκτήτης του «Άγιος Δημήτριος». «Το πολεμικό είπε "ήρεμα λιγάκι, να το διώξουμε, να μην γίνει κανένας σαματάς". Εγώ αν ήμουν μέσα θα τον βούλιαζα κατευθείαν», πρόσθεσε.
Όπως πάντως σημείωσε ο ιδιοκτήτης του σκάφους Ευάγγελος Κουνενής δεν είναι η πρώτη φορά που οι γείτονες προβαίνουν σε αντίστοιχες πράξεις, ζητώντας έμπρακτα τη στήριξη της πολιτείας στην ασφάλεια των πληρωμάτων. 

Ακολουθεί το ηχητικό

Σχόλια