Ρωσικά ΜΜΕ: Γιατί δεν χειροτονούνται νέοι Ιερείς στην Ελλάδα;

Ρωσικό δημοσίευμα αναφέρει ότι, η διακοπή των χειροτονιών νέων Ιερέων  στην Ελλάδα με πρόσχημα την οικονομική κρίση είναι μία πράξη «άκρως ύποπτη».   
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο νέος δημόσιος υπάλληλος (σε αυτή την περίπτωση ένας ιερέας) μπορεί  να προσληφθεί  μόνο μετά την αποχώρηση  δέκα εκ των συναδέλφων του. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα AgionOros.ru.
Για το γεγονός αυτός φιλοξενούνται οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαου ο οποίος φέρεται να δηλώνει ότι « «Πέντε χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η κυβέρνηση περιόρισε τον αριθμό των ιερατικών χειροτονιών. Πολλές ενορίες (ιδίως στις επαρχίες) είναι χωρίς ποιμένες . Σήμερα, δεν υπάρχει ελπίδα, πως είναι δυνατό να καλυφθεί αυτό το κενό;».

Ο Μητροπολίτης τονίζει  ότι υπάρχει πολιτικό σχέδιο για την αναδιοργάνωση της χώρας, στο οποίο από ότι διαφαίνεται η Εκκλησία δεν θεωρείται αναγκαία. Ο ίδιος υπενθυμίζει  ότι από τις αρχές του εικοστού αιώνα, το ελληνικό  κράτος έχει αναλάβει γραπτή δέσμευση για την καταβολή των μισθών των Ιερέων,  σε αντάλλαγμα της μεταβίβασης από την Εκκλησία τεράστιας κτηματικής περιουσίας.
«Δεν παραγνωρίζουμε την οικονομική κρίση ζητώντας πράγματα που θα επιφέρουν  πρόσθετο βάρος  στο κράτος λόγω των οικονομικών περιορισμών, αλλά θα μπορούσε να δει το κράτος άλλο τρόπο να  εξοικονομήσει χρήματα από άλλους τομείς των δημόσιων δαπανών. Δεν σταμάτησαν όμως οι σπατάλες , τα χρήματα   δεξιώσεις, έτσι οι περιττές δαπάνες δεν μειώθηκαν  ούτε στο ελάχιστο», τόνισε ο Ιεράρχης .
«Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες και ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα επιστρέψει την παλαιά τάξη πραγμάτων με τον διορισμό ιερέων στις  ενορίες. Υπάρχει όμως  πολιτικό  σχέδιο για την αναδιοργάνωση της χώρας, έτσι ώστε η Εκκλησία να μην  θεωρείται  πλέον απαραίτητη …», φέρεται να κατέληξε ο ίδιος.
Ο περιορισμός του αριθμού των Ιερέων στις ενορίες θα περιορίσει το ρόλο της Εκκλησίας στο  κοινωνικό , εθνοτικό , πολιτιστικό  και πνευματικό  επίπεδο της Ελλάδος.
«Αναρωτιέμαι, πραγματικά εάν αυτό οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, ή πρόκειται για την υλοποίηση  ενός μακροχρόνιου και γνωστού σχεδίου  το οποίο είναι υπέρ των συμφερόντων  των εχθρών της Ελλάδας;, αναρωτιέται ο Μητροπολίτης.
Σύμφωνα με πλήθος εκκλησιαστικών  άρθρων από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, δηλώσεις Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου παλιότερα , διαφαίνεται σαφέστατα η εφαρμογή ενός λεπτομερούς , ύπουλου και κυρίως αντεθνικού μνημονίου που θέλει να διαλύσει την ελληνική εθνική συνείδηση.
Δεν φτάνει στους δανειστές να χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους , (τα οποία θα τα  πάρουν οι λαθρομετανάστες) , τις δουλείες τους , θέλουν και την ψυχή μας . Αυτός είναι ο κύριος σκοπό τους.
Απλά υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο σχέδιο με τους ίδιους πρωταγωνιστές έλαβε χώρα κατά την κατοχή , στην οποία η Ελλάδα, η Σερβία και η Ρωσία είχαν τις μεγαλύτερες και πιο φρικτές απώλειες από όλα τα κατεχόμενα κράτη. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.


Σχόλια