Η εντολή του ταγματάρχη, Δ.Κασλά, που πολέμησε ηρωικά στην Κλεισούρα: ''Όποιος γυρίζει την πλάτη στον εχθρό θα τουφεκίζεται'' (vid)

Ο Δημήτριος Κασλάς ήταν ο επικεφαλής του ελληνικού τάγματος που υπερασπίστηκε το ύψωμα 731. Η εντολή του πριν από τη σύγκρουση με τον ιταλικό στρατό, στον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος ο Μουσολίνι, ήταν ρητή και σαφής: Κανείς δε θα κάνει πίσω.

κασλας
Άμυνα μέχρι θανάτου ή νίκης. Ο ελληνικός στρατός τα κατάφερε υπό τις οδηγίες του Κασλά. Το ύψωμα 731 δεν έπεσε και οι Ιταλοί οπισθοχώρησαν. Η ιστορία του επικεφαλής της μάχης όμως, δεν είχε ευχάριστη εξέλιξη. Μετά τον πόλεμο εντάχθηκε στην αντίσταση και του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ και αργότερα υποβιβάστηκε στον βαθμό του στρατιώτη. Δείτε στο βίντεο της την ιστορία του Δημήτριου Κασλά, που εκτός από το ύψωμα 731, πολέμησε και στη Μικρασιατική εκστρατεία. Ο γιος του ηρωικού ταγματάρχη ταξίδεψε μαζί με φίλους και συγγενείς των πεσόντων στην Αλβανία και συγκίνησε τους πάντες με τον χαιρετισμό – κατάθεση ψυχής μπροστά στο μνημείο για τους νεκρούς της θρυλικής μάχης....Σχόλια