Ιπτάμενα οχήματα της LM

Η Reconfigurable Embedded System (ARES) της Lockheed Martin Aerial εισέρχεται δυναμικά στο πρόγραμμα της DARPA για το νέο «μεταμορφούμενο» όχημα Transformer TX. Πρόκειται για το drone ARES κάθετης αποπροσγείωσης, το οποίο θα μπορεί να εκτελέσει πλήθος αποστολών.
Οι πρώτες πτητικές δοκιμές του οχήματος αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2016, δήλωσε αξιωματούχος της Lockheed Martin Aerial κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης ΑUSA 2015.

«Τον Ιανουάριο θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές εδάφους στο Νέο Μεξικό», δήλωσε ο Μπομπ Γουέδεραλ, επικεφαλής του προγράμματος ARES. Αν ο δοκιμές εξελιχθούν ικανοποιητικά το Πεντάγωνο θα προχωρήσει σε προκήρυξη ενδιαφέροντος για το σύστημα.
Το Σώμα των Πεζοναυτών ηγείται της προσπάθειας, αλλά φιλοδοξεί να συγκροτήσει μια κοινή ομάδα και με τους άλλους κλάδους των αμερικανικών ΕΔ, η οποία θα προωθήσει το πρόγραμμα, καθώς ένα ευέλικτο, σε κάθε έδαφος και όχι μόνο στο έδαφος, σύστημα είναι χρήσιμο και στον Στρατό και στο Ναυτικό, για αποστολές μεταφορών, έως τακτικής υποστήριξης.
Η Lockheed Martin συνεργάζεται με την Piasecki Aircraft Corp επί ενός σχεδίου που προβλέπει ένα σκάφος που μοιάζει, εμφανισιακά με το V-22 Osprey. Το ARES θα μπορεί να μεταφέρει κάθε πληθώρα φορτίων, αλλά θα μπορεί να εκτελεί και αποστολές επιτήρησης και αναγνώρισης.
Η DARPA έχει επιλέξει την AAI Corporation και τη Lockheed Martin και για το πρόγραμμα του «ιπτάμενου τζιπ», το οποίο θα είναι ένα ιπτάμενο drone με ικανότητα κίνησης και στο έδαφος.
 

Σχόλια