Πέντε οι νεκροί στο «Norman Atlantic» (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ότι οι ιταλικές αρχές τον ενημέρωσαν ότι οι νεκροί είναι πέντε. Η πληροφορία κυκλοφορούσε από το πρωί και έκανε λόγο και για Γάλλο υπήκοο νεκρό, αναμενόταν όμως η επίσημη επιβεβαίωσή της για να μεταδοθεί.
Στο μεταξύ, στους 345 ανέρχεται έως τώρα ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στο πλοίο περιμένουν ακόμη 133 άτομα. Η επιχείρηση μετεπιβίβασης και των υπολοίπων ατόμων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από ελικόπτερα Super Puma.
Η φωτιά, που τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στο γκαράζ, υπό αδιευκρίνιστες έως τώρα αιτίες, ενώ αυτό έπλεε στα στενά του Οτράντο.
Στην περιοχή όπου βρίσκεται το «Norman Atlantic» οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες με ισχυρούς ανέμους και σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ έχει σταματήσει η ρυμούλκηση του πλοίου και έχει δοθεί προτεραιότητα στην μετεπιβίβαση των επιβατών.
Ο ίδιος, σημείωσε ότι η όλη επιχείρηση των ιταλικών και των ελληνικών αρχών εξελίσσεται ομαλά και με γρήγορους ρυθμούς. Εντός της ημέρας αναμένεται στην περιοχή και το ρυμουλκό σκάφος «Ιόνιο Πέλαγος» από την Πύλο, για συνδρομή στην επιχείρηση μεταφοράς του Norman Atlantic σε ιταλικό λιμάνι.
Στο μεταξύ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Spirit of Piraeus» με τους 49 διασωθέντες επιβάτες, εκ των οποίων 27 Έλληνες, κατέπλευσε στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Πρίντεζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.
Χθες διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου Έλληνα ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών.

ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ SUPER PUMA ΤΗΣ Π Α




Του Πάρη Τσιριγώτη, ANA-MPA

Σχόλια