Δεν είναι τυχαία η «κακοδαιμονία» της ρωσικής οικονομίας

«Ένα μέρος της συλλογιστικής μας ήταν ότι το μοναδικό πράγμα που διατηρούσε ακμαία την οικονομία της Ρωσίας ήταν η πορεία των τιμών του πετρελαίου» και ότι η κλιμάκωση των κυρώσεων «θα καθιστούσε τη ρωσική οικονομία τόσο ευάλωτη ώστε στην περίπτωση που διαταράσσονταν οι τιμές του πετρελαίου (…) θα αντιμετώπιζαν τεράστιες δυσκολίες».

Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, αναφέροντας ότι οι στρατηγική των ΗΠΑ φέρνει αποτελέσματα, ενώ η εικόνα του Βλαντιμίρ Πούτιν αποδομείται.
Όπως μεταδίδει ο ιστοχώρος του Μιχάλη Ιγνατίου, ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μια συνέντευξη με ημερομηνία 18 Δεκεμβρίου στον σταθμό NPR, δήλωσε ότι «θυμηθείτε, πριν από 3 ή 4 μήνες, όλοι στην Ουάσιγκτον δήλωναν πεπεισμένοι ότι ο πρόεδρος Πούτιν ήταν μία ιδιοφυΐα, ότι υπερτερούσε έναντι όλων μας και ότι με τη δύναμη των παρενοχλήσεων και της στρατηγικής του είχε καταφέρει να αυξήσει τη δύναμη της Ρωσίας».

Ως αποτέλεσμα, είπε ο Ομπάμα «έχω την εντύπωση ότι τουλάχιστον εκτός της Ρωσίας ορισμένοι πιστεύουν ότι πιθανόν αυτό που έκανε ο Πούτιν να μην ήταν τόσο έξυπνο». Έμμεση παραδοχή ότι η ταυτόχρονη εμφάνιση όλων των αρνητικών συγκυριών για τη ρωσική οικονομία… υποβοηθήθηκε;

Σχόλια