Ελληνικό τάνκερ μεταφέρει κουρδικό πετρέλαιο στις ΗΠΑ

Μπορεί επισήμως οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν ταχθεί εναντίον των απευθείας πωλήσεων πετρελαίου από την αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση στο Βόρειο Ιράκ, έχει «παραλείψει» όμως να απαγορεύσει τέτοιες συναλλαγές στις αμερικανικές εταιρίες.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τις επόμενες ώρες, ένα δεν έχει ήδη αφιχθεί, να καταφθάνει σε διυλιστήριο του Τέξας, πετρελαιοφόρο φορτωμένο με ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου τα οποία φόρτωσε στον τουρκικό λιμένα Τζεϊχάν, όπου καταλήγει ο αγωγός που ξεκινάει από το Κιρκούκ του βορείου Ιράκ που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Το όνομα του πλοίου είναι «United Kalavrvta», το οποίο ανήκει σε εταιρία με έδρα τα νησιά Μάρσαλ. Αν προσέξει κανείς καλύτερα, το τρίτο γράμμα από το τέλος θα μπορούσε να είναι «y»και να διαβάζεται… Καλάβρυτα («United Kalavryta»), οπότε εάν το όνομα έχει καταγραφεί με οπτική παρατήρηση, θα μπορούσε το κάτω μέρος να έχει… ξεθωριάσει και να εμφανίζεται με τη σημερινή του μορφή.
Εν ολίγοις, το πλοίο θα μπορούσε να είναι και ελληνικών συμφερόντων, σκεφτήκαμε, με το όνομά του επίτηδες (;) διαφοροποιημένο, για το γνωστό ελληνικό… ξεκάρφωμα! Μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει πετρελαιοφόρα πλοία και με τις δυο ονομασίες, αμφότερα εταιριών με έδρα τα νησιά Μάρσαλ
Και ω του θαύματος, όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του πλοίου είναι ίδια… Ανήκει στην εταιρία «MARINE MANAGEMENT SERVICES» με έδρα την Αθήνα. Έχει ναυπηγηθεί το 2005 από τη νοτιοκορεατική HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES. Η δε αξία του φορτίου που μεταφέρει, υπερβαίνει σε τρέχουσες τιμές τα 100 εκατομμύρια δολάρια.


ΠΗΓΗ

Σχόλια