Να πούμε μερικές αλήθειες ακόμη, που αρκετές τις εχουμε ξαναπεί;

1. Ο Βενιζελος μεχρι χθες ελεγε οτι το χρεος ειναι βιωσιμο που δεν ειναι & παρ'ολα αυτα συναινεσε σ'ενα καταστροφικο PSI σε βαρος της οικονομιας, οταν του δοθηκε η μοναδικη ευκαιρια να διαπραγματευτει σκληρα, γιατι τοτε η Ελλαδα με το εξωτερικο χρεος μπορουσε να το κανει.
Παραδομενοι απαντες στην βουληση της Γερμανιας, μετατρεπουν σε σουξεδακια την καταστροφη.

2. Κυβερνησεις που χρεοκοπουν χωρες για αγρα ψηφων, περνουν νομους περι μη ευθυνης υπουργων & παρεμβαινουν στο εργο της δικαιοσυνης, ειναι εγκληματικες οργανωσεις.



3. Η κυβερνηση εκανε οτι μπορουσε για να μετατρεψει την καθε μεταρρυθμιση σε φορολογηση & το λαθος της τροικας ειναι οτι τα αποδεχθηκε ως ισοδυναμα.
Αρα, η κατευθυνση ηταν λαθος & γι'αυτο ξεφυγαν στους πολλαπλασιαστες της υφεσης & της ανεργιας, ενω απο την μια η κυβερνηση & απο την αλλη η Γερμανια, δεν αφησαν το ΔΝΤ να κανει την δουλεια του, που πολλες φορες ελεγε αληθειες.

4. Η κυβερνηση εκανε οτι μπορουσε να μην ερθει σε συγκρουση με τις συντεχνιες & δεν ανοιγε επαγγελματα παρα μονον με τεραστια πιεση & μολις προσφατα ελαχιστα, ενω η κραιπαλη & ο λαικισμος παραμενει κανονας, οι ΔΥ στο απυροβλητο & ο ΙΤ εχει πεθανει.

5. Οι δαπανες στην υγεια επρεπε να ειχαν περιοριστει προ πολλου & εθελοτυφλουσε, χανοντας δισεκατομμυρια, ενω τωρα καταστρεφει την δημοσια υγεια αφου ειναι υποχρεωμενη να παρει σκληροτατα μετρα.
Προσεχως & τα ταμεια.

6. Δεν πονταρω σε κανεναν κρατιστη, ουτε κακεκτυπο της σημερινης δικομματικης.
Ουτε ομως εντυπωσιαζομαι απο τις χαντρες που προσπαθουν να μου πουλησουν οι σημερινοι σωτηρες για προστατευμενες εξοδους στις αγορες & πετσινα πλεονασματα.

7. Υπαρχει εναλλακτικη σε μικροτερα κομματα που ανοιχτα εκδηλωθηκαν κατα του μεγαλου κρατους, της υπερφορολογησης & υπερ του ιδιωτη.
Στο χερι μας ειναι να τα μεγαλωσουμε.

8.Δεν απελυσε κανεναν ΔΥ, αλλα εστειλε στην συνταξιοδοτηση πενηνταρηδες, παντα σε βαρος του ΙΤ που διελυσε στην υπερφορολογηση.

Αποτελεσμα: 700.000 ιδιωτες οι μισοι υπερχρεωμενοι, πρεπει να θρεψουν 3 εκατομ συνταξιουχους (μονο οι κατω των 55 μας κοστιζουν 2 δις τον χρονο) & 800.000 ΔΥ του στενου & ευρυτερου...ΔΕΝ παμε πουθενα ετσι, αν θελουμε να δουμε την αληθεια κατα προσωπο.





Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πριν καταρρεύσει:

α) Φορολογικό κώδικα ο οποίο θα είναι σταθερός στα βασικά του σημεία για 10-15 χρόνια.

β) Επαναστατική μείωση της φορολογίας για να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας.

γ) Νέο νομικό κώδικα που δεν θα είναι χαοτικός και αντιφατικός…

δ) Δικαιοσύνη στην οποία οι υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε λίγους μήνες.

ε) Φθηνή ηλεκτρική ενέργεια για ανταγωνιστική βιομηχανία. Το κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ έχει καταφέρει να στραγγαλίσει το ανταγωνιστικό ενεργειακό κόστος. Στη χώρα θα πρέπει να ληφθούν σοβαρές στρατηγικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα παραχθεί φθηνή ενέργεια, είτε με λιγνίτη, είτε από πυρηνικά εργοστάσια, είτε όποια άλλη μέθοδος τεκμηριωθεί…

ζ) Ασφαλιστικό σύστημα που θα επιτρέπει στη οικονομική δραστηριότητα να λειτουργεί αλλά και στους πολίτες να εξασφαλίζουν τους πόρους διαβίωσης όταν δεν θα μπορούν να εργαστούν.

η) Μικρότερο δημόσιο μακριά από τα κόμματα, χωρίς μονιμότητα με αμοιβές που θα συνδέονται με την αξιολόγηση και τη αποδοτικότητα.

Με λίγα λόγια η χώρα χρειάζεται μια επανάσταση προκειμένου να διατηρήσει μέρος του βιοτικού επιπέδου που κατέκτησε χάρη στην προσωρινή ευημερία με επιδοτήσεις και δανεικά.

Τα μνημόνια ελάχιστες αλλαγές έχουν καταφέρει μέχρι τώρα. Αν δεν προκάνουμε θα μας προκάνουν οι αντιφάσεις και δεν θα αποφύγουμε την κατάρρευση.

Οι επερχόμενες εκλογές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αναδόμηση του πολιτικού σκηνικού που έχει δρομολογηθεί ήδη. Πυξίδα της αναδόμησης θα πρέπει να είναι οι απαντήσεις στα παραπάνω επτά καίρια δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.



ΠΗΓΗ



Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια