Αλλάζει από αύριο ο κυκλοφοριακός χάρτης του Πειραιά

Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή από αύριο στον Πειραιά, στο πλαίσιο της έναρξης των έργων για την επέκταση του τραμ από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) έως το λιμάνι. Κεντρικοί δρόμοι που μέχρι τώρα είναι διπλής κατεύθυνσης μονοδρομούνται, σημερινοί μονόδρομοι αλλάζουν φορά, ενώ δημιουργούνται τέσσερις νέοι λεωφορειόδρομοι εκ των οποίων οι τρεις θα έχουν αντίθετη φορά (contra flow) με την υπόλοιπη κυκλοφορία και τροποποιούνται όλες οι γραμμές των τρόλεϊ!


Ανάμεσα σε αυτούς η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου θα γίνει μονόδρομος με φορά εισόδου μόνο προς το κέντρο του Πειραιά, η Βασιλέως Γεωργίου με φορά προς το λιμάνι και μόνο, η Γρηγορίου Λαμπράκη με φορά εξόδου από τον Πειραιά προς Αθήνα, ενώ μονοδρομείται και το σύνολο της Ακτής Θεμιστοκλέους που «αγκαλιάζει» ολόκληρη την Πειραϊκή.
Η  επέκταση του τραμ από το Νέο Φάληρο (ΣΕΦ) στον Πειραιά αποτελείται από 5,4 χιλιόμετρα μονής γραμμής, που θα ξεκινά από τον σημερινό τερματικό σταθμό του Νέου Φαλήρου και θα διασχίζει τις οδούς: Μικράς Ασίας, Γρ. Λαμπράκη, Βασιλέως Γεωργίου, Ακτή Ποσειδώνος (τέρμα), Εθνικής Αντιστάσεως, Ομηρίδου Σκυλίτση και επιστροφή στο Νέο Φάληρο.
Δείτε εδώ το σχεδιάγραμμα με τις αλλαγές που δημοσιεύει ο δήμος Πειραιά
Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ που διέρχονται από το κέντρο του Πειραιά. Δείτε τις αλλαγές στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ.
Ειδικά οι λεωφορειακές γραμμές 904,906,909,915 μέχρι τις 7:00 π.μ. της Κυριακής δεν θα εκτελούν δρομολόγια.

Σχόλια