Ομοβροντία υπέρ της Ελλάδας από διεθνείς οίκους

Αλλεπάλληλες, θετικές εκθέσεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα από τους μεγάλους ξένους επενδυτικούς οίκους και hedge funds, διαμορφώνοντας στο εξωτερικό ένα αναπάντεχα ευνοϊκό κλίμα για το χρηματιστήριο, τα ομόλογα αλλά και τις άμεσες ξένες επενδύσεις.

Του Ηλία Γ. Μπέλλου (για το «capital.gr»)

UBS, Credit Suisse, Goldman Sachs, JP Morgan, Moody’s και Dromeus Capital είναι μερικοί μόνον εξ΄ αυτών που πήραν μέρος στην ομοβροντία αυτή που σημειώνεται μαζί με την ολοκλήρωση των γερμανικών εκλογών και προηγείται κατά λίγων εβδομάδων της επίσημης μετάταξης της ελληνικής αγοράς στις αναδυόμενες.

Συμπίπτει δε με τα Roadshow στο Λονδίνο και την Αθήνα ελληνικών εισηγμένων όπου το “παρών” έδωσαν πάνω από 100 διαφορετικά funds. Η αλληλουχία αυτή των γεγονότων συμπληρώνεται με τα ραντεβού που έχει προγραμματίσει να κάνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Νέα Υόρκη με ελληνοαμερικανούς αλλά και ξένους επιχειρηματίες.

Κοινός τόπος των εκτιμήσεων όλων αυτών των ξένων οίκων φαίνεται να είναι πώς αν και η πορεία δεν είναι χωρίς ρίσκα, ειδικά πολιτικά, τα χειρότερα έιναι πίσω και η ελληνική οικονομία δείχνει έτοιμη να αρχίσει να αναπτύσσεται από το επόμενο έτος. Και σε μια τέτοια περίπτωση η αγορά θα προεξοφλήσει την προσδοκία αυτή ενισχύοντας τις αποτιμήσεις μετοχών και ομολόγων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1879294

Σχόλια