Αιχμές Γλέζου σε Τσίπρα: "Πώς μπορείς να αποφασίζεις για εμάς, με ποιο δικαίωμα;"


Την κατηγορηματική του αντίθεση στη διάλυση των συνιστωσών εξέφρασε ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών, Μανώλης Γλέζος, μιλώντας εχθές στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς τόνισε ότι δεν σκοπεύει να διαλύσει το σχήμα με το οποίο συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντέτεινε την κοινή δράση όλων των δυνάμεων κάτι που περιέγραψε και ως μοναδική εγγύηση της μετάβασης στο κόμμα των μελών.

Ο Μανώλης Γλέζος, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην 17λεπτη τοποθέτησή του ότι «δεν είναι αντιθετικό να είσαι μέλος και να ανήκεις σε μία πολιτική δύναμη, όπως αυτές που ίδρυσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστότου γίνουν όλα αυτά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι δυνάμεις που συγκρότησαν και έφεραν ως εδώ τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η εγγύηση για την μετάβαση.


» Κανένας δεν μπορεί να αποφασίζει για τον άλλο. Μάς ζητάνε εμείς, που ιδρύσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και αποφασίσαμε κοινή δράση, να τείνουμε χέρι συνεργασίας προς τις δυνάμεις της Αριστεράς και να φέρουμε τον λαό στην εξουσία. Με βάση αυτά και την διακήρυξη για ανατροπή κυβέρνησης, τρόικας και του συστήματος, φτάσαμε από το 3% στο 27%.

» Είμαι υποχρεωμένος να το πω. Μοναχός ο ΣΥΝ δεν το είχε καταφέρει, πότε έμπαινε και πότε δεν έμπαινε στη Βουλή. Αποτέλεσμα έφερε η συμφωνία, με την οποία φτάσαμε ως εδώ. Το όχημα το έσερναν κάποια άλογα, που τα λέτε συνιστώσες, τώρα αυτά τα άλογα θέλουμε να τα σκοτώσουμε. Εσύ πως μπορείς να αποφασίσεις για εμάς, με ποιο δικαίωμα;».

Ο κ. Γλέζος συμπλήρωσε: «Δικαίωμά σας να κάνετε ό,τι κάνετε. Είμαστε εμείς εδώ, που δεν θέλουμε να αυτοδιαλυθούμε. Τι θα κάνετε; Διαφωνείτε μαζί μας; Εσείς διαφωνείτε μαζί μας, όχι εμείς με εσάς».
 

Σχόλια