Εκλογές το 2014 με νικητή το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας προβλέπει ο Economist. Έχουμε τρελάνει τον πλανήτη!

Economist: Η δικομματική κυβέρνηση δεν θα έχει διάρκεια ζωής ούτε 1 χρόνο – Η Ελλάδα θα οδηγηθεί στις κάλπες το 2014 – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί νικητής, αλλά δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση- Στο 30% οι πιθανότητες εξόδου της χώρας από το ευρώ – Εκλογές το 2014, με νικητή το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, προβλέπει ο Economist για την Ελλάδα.

Κατά το περιοδικό, η δικομματική κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα έχει διάρκεια ζωής λιγότερη από ένα έτος, καθώς είναι πιθανό να διενεργηθούν εκλογές στη χώρα μας, τον Μάιο του 2014, από κοινού με τις ευρωεκλογές.
Όπως προβλέπει ο Economist, νικητής των επόμενων εκλογών στην Ελλάδα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο καθώς δεν θα μπορέσει εύκολα να καταλήξει σε κυβερνητικές συμμαχίες, η ΝΔ θα αναλάβει εκ νέου την ευθύνη να σχηματίσει κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το περιοδικό, οι κίνδυνοι για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχουν πλήρως εξαλειφθεί. Στον αντίποδα, όπως προειδοποιεί, οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου από το ευρώ ανέρχονται στο 30% εντός των επόμενων 4 ετών.
Ο Economist τοποθετεί στο 5,5% την ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά το τρέχον έτος, 2013 και στο 2%, το 2014, προτού η Ελλάδα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2015.


πηγη

Σχόλια