Έρευνα - φωτιά για το Ελληνικό

Σε εξέλιξη είναι εισαγγελική έρευνα – φωτιά για υπόθεση που μπορεί να εξελιχθεί σε σκάνδαλο μεγατόνων. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή του GR «Ρεπορτάζ», το θέμα αφορά μια επένδυση που δεν έγινε εξαιτίας αμοιβής ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ που ζητήθηκε από τεχνικό γραφείο «ημετέρου», προκειμένου να τρέξει η «δουλειά» μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και ενός fund για το project του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Η ιστορία η οποία απασχολεί τις δικαστικές Αρχές, εκτείνεται χρονικά από το φθινόπωρο του 2011 μέχρι και την άνοιξη του 2012, δηλαδή λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου και χαρακτηρίζεται – από τους καταγγέλλοντες – ως «μεγάλο έγκλημα προδοσίας» καθώς είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί επένδυση η οποία έφτανε ή ξεπερνούσε τα 12 δισ. ευρώ.

Στον φάκελο ο οποίος διερευνάται από τη δικαιοσύνη, υπάρχουν σαφείς καταγγελίες με πρωταγωνιστές γνωστά πρόσωπα του δημόσιου βίου. Καταγράφονται με λεπτομέρεια οι συναντήσεις τις οποίες είχε ο εκπρόσωπος του Fund με τον διευθυντή ασφαλείας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, τα γραπτά αιτήματα προς τον τότε υπουργό ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η συνάντηση στην πλατεία Συντάγματος με τον τότε υφυπουργό ανάπτυξης κ. Θάνο Μωραΐτη αλλά και το μετέπειτα ραντεβού που κλείστηκε στο Ψυχικό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ: http://www.zougla.gr/politiki/article/erevna-fotia-gia-ependisi-sto-eliniko

Σχόλια