Google Body Browser.

Πρόσφατα η Google παρουσίασε άλλη μια καταπληκτική εφαρμογή, το Body Browser.

Πρόκειται για μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του ανθρωπίνου σώματος με δυνατότητα περιστροφής, μεγέθυνσης και αναζήτησης.

Ο χρήστης μπορεί εύκολα, απλά μέσω του browser, να εξερευνήσει το σώμα με διαδραστικό τρόπο, και να βρεί στοιχεία για όλα τα όργανα και τα λειτουργικά του συστήματα, τα οποία παρουσιάζονται με τη λογική ομαδοποίησης των “layers“.

Έτσι εμφανίζονται ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα, τα οστά, το μυϊκό σύστημα, η καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα, αλλά και οι πνεύμονες, το πεπτικό σύστημα, το ήπαρ, οι νεφροί κ.α.



Η εφαρμογή διακρίνεται για την ευκολία στη χρήση μέσω των εικονιδίων της βοηθητικής toolbar που υπάρχει στα αριστερά. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την εμφάνιση στο μοντέλο οποιουδήποτε συστήματος οργάνων και να εξερευνήσετε κάποιο συγκεκριμένο. Επίσης με ένα απλό κλικ εμφανίζονται ετικέτες κειμένου σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, της επιλογής που έχετε κάνει.







Το Google Body Browser είναι ιδανικό για μαθητές, φοιτητές ιατρικής και φυσιοθεραπείας, γιατρούς και όσους άλλους ενδιαφέρονται για κατανόηση της ανατομίας του ανθρωπίνου σώματος.

Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες εφαρμογές δεν απαιτεί κάποια ειδική εγκατάσταση λογισμικού παρά μόνο να χρησιμοποιείτε browser που υποστηρίζει WebGL. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το Google Body Browser μπορείτε να χρησιμοποιήσετε π.χ. Chrome 8 ενεργοποιώντας το WebGL (η διαδικασία είναι: [1] Γράφετε στην γραμμή διευθύνσεων “about:flags”. [2] Κλικ στο link “Ενεργοποίηση” ή “Enable” στη γραμμή WebGL. [3] Επανεκκίνηση του browser).


Google Body Browser


Σχόλια