Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους Τούρκους από τον ΟΟΣΑ

Την τελευταία θέση ανάμεσα στα 26 κράτη-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) παίρνει η τουρκική κοινωνία στο ερώτημα που βαθμολογεί το πόσο ευτυχισμένος αισθάνεται ο λαός, όπως μεταφέρει σε ένα πραγματικά ενδιαφέρον ρεπορτάζ το δημοσιογραφικό επιτελείο της «Χουριέτ».

Το εύρημα που ασφαλώς έχει την εξήγησή του και είναι βέβαιο ότι θα προβληματίσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση που αγωνίζεται να μεταδώσει μια εξιδανικευμένη εικόνα συνεχούς προόδου για την Τουρκία. Το μόνο θετικό στη σχετική έκθεση, είναι η αναφορά στο ότι έχει πραγματοποιηθεί «σημαντική πρόοδος» στον τομέα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης.


Συγκεκριμένα, σε τέσσερις από τους 11 συνολικά επιμέρους τομείς που εξετάζονται, η Τουρκία βρίσκεται στην τελευταία θέση και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον αμέσως επόμενο. Με μέσο όρο «ικανοποίησης από τη ζωή» των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ να βρίσκεται στο 80% στην Τουρκία έχει καταγραφεί 68%.

Οι τέσσερις τομείς που οδηγούν την Τουρκία στην τελευταία θέση, είναι οι σχέσεις με το κοινωνικό περιβάλλον, δουλειά, συνθήκες στέγασης και τέλος, η ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και τη γενικότερη απόλαυση της ζωής.

Ασφαλώς και τα στοιχεία αυτά δεν πρέπει να κάνουν κανέναν στην Ελλάδα… να επιχαίρει, αφού τα δικά μας «επιτεύγματα» ήδη καταγράφονται σε ανάλογες μελέτες και η πορεία είναι πτωτική…

πηγη

Σχόλια