Guardian: Ο Τσίπρας άλλαξε τα τζιν με τα ιταλικά πουκάμισα

Η βρετανική εφημερίδα παρατηρεί αλλαγές στα ενδυματολογικά του Αλέξη Τσίπρα και εμφανή βελτίωση στα αγγλικά του. Τι λέει ο ίδιος για τους πολιτικούς του αντιπάλους.
      
Ο Guardian φιλοξενεί δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σε ένα άρθρο με τίτλο: ''Είμαστε η μεγάλη ελπίδα της αλλαγής''. ''Ήρθε από την πολιτική 'ύπαιθρο' της Ελλάδας. Κι όμως για λίγες ημέρες τον Ιούνιο, ο Αλέξης Τσίπρας κρατούσε το μέλλον του ευρώ στα χέρια του'' αναφέρει ξεκινώντας η δημοσιογράφος Helena Smith.
''Είμαστε η μεγάλη ελπίδα για αλλαγή και δε θέλουμε απλά να σταματήσουμε την καταστροφή, το λάθος φάρμακο. Θέλουμε επιπλέον να αλλάξουμε την Ελλάδα. Όλες οι θετικές μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν μόνο από εμάς''.
''Το πολιτικό περιβάλλον ήταν ένας από τους λόγους της κρίσης καθώς είχε δημιουργήσει έναν δημόσιο τομέα για να εξασφαλίζει ψήφους'' αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

''Χάσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο''
''Χάσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο'', δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. ''Αυτή η κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολύ'' προσθέτει ο κ. Τσίπρας και συμπληρώνει ότι οι ''νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί αντίπαλοί του έχουν αποτύχει οικτρά''.
Για την εφημερίδα ο Τσίπρας ''βάζει νερό στο κρασί του''. ''Βλέπει ότι η δυσαρέσκεια της μεσαίας τάξης θα αυξηθεί με την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας το 2013 και έκανε το ιστορικό βήμα για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαία δύναμη.''

Η εφημερίδα παρατηρεί αλλαγές στην εμφάνισή του, όπως  οι πρώτες γκρίζες τρίχες φάνηκαν στα μαύρα μαλλιά του, αλλά και στον ενδυματολογικό του κώδικα.
''Τα τζιν έχουν αντικατασταθεί από κοστούμια, ιταλικά πουκάμισα και σουέτ παπούτσια μαζί με μια εντυπωσιακή βελτίωση στα αγγλικά του, από έναν πολιτικό που σε αντίθεση με πολλούς στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, δεν φοίτησε σε ιδιωτικά σχολεία ή πανεπιστήμια του εξωτερικού''.
"Βλέπω CNN και να διαβάζω την Guardian τώρα," λέει ο Τσίπρας.

πηγη

Σχόλια