ΕΙΝΑΙ αντισυνταγματικό κόμμα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

Το ερώτημα έχει τεθεί από τη στιγμή που τα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής πήραν την ανιούσα. Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, ωστόσο, έμειναν μόνο στις λεκτικές ενστάσεις και καταδίκες. Ο Ευ. Βενιζέλος εισήγαγε ένα νέο όρο: Αποκάλεσε τη Χ.Α. αντισυνταγματικό κόμμα.

Κάπως έτσι ανοίγει διαφορετικός διάλογος για το ζήτημα του νεο-φασιστικού κόμματος, το οποίο με τη στάση του εγείρει εύλογα ερωτήματα για το κατά πόσο ανήκει (ή θέλει να ανήκει) στο συνταγματικό τόξο.

Οι βουλευτές του άλλωστε δεν ορρωδούν προ ουδενός, καθώς διαρκώς επιδιώκουν να βρίσκονται στη δημοσιότητα με δράσεις που προκαλούν μαζικές αντιδράσεις.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η κίνηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χ.Α. Χρ. Παππά να ξεδιπλώσει με υπερηφάνεια το λάβαρο της 21ης Απριλίου σε πρόσφατη εκδήλωση του κόμματος στην Κρήτη.

Δεν είναι τυχαία η δήλωση Κασιδιάρη: "Δεν τα γουστάρουμε τα βουλευτιλίκια, εκμεταλλευόμαστε βέβαια ορισμένα προνόμια των βουλευτών, έχουμε και την οπλοφορία πλέον με άδεια και δεν έχει και αυτόφωρο αν γίνει κανένα επεισόδιο".

Δεν είναι τυχαία η δήλωση στήριξης του Στ. Παττακού προς τη Χ.Α.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι σε τέσσερις βουλευτές της Χ.Α. έχει αρθεί ή θα αρθεί η βουλευτική ασυλία προκειμένου να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη για πράξεις και ενέργειες τους... εντός της ατζέντας του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας την Τρίτη στην ΚΟ του κόμματος του, είπε: "Όταν έχεις απέναντί σου ένα αντισυνταγματικό κόμμα πρέπει να βρεις τρόπους να αντιμετωπίσεις το φαινόμενο".

"Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα οξύτατο φαινόμενο ρατσιστικής, φασιστικής, ξενοφοβικής βίας. Έχουμε στη Βουλή ένα αντισυνταγματικό, ναζιστικό, φιλοχουντικό, προκλητικό κόμμα", πρόσθεσε.

Τα "Νέα" δημοσιεύουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλία, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με μία άτυπη επιτροπή ειδικών αναζητώντας τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να αμφισβητηθεί η κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής.

Αντίδραση Δένδια

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής ουκ ολίγες φορές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: "Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής έχουν παρανομήσει σε αρκετές περιπτώσεις. Ακούω αυτά που λέει ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν ξέρω αν το ισχύον Σύνταγμα μας δίνει αυτή τη δυνατότητα".

ΠΗΓΗ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Σχόλια