ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» Παρουσίαση νέου βιβλίου (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αξίζει να δείτε 2 video)


Το βιβλίο του επίτιμου Αρχηγου ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας Φράγκου Φραγκούλη «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» (εκδόσεις Λιβάνη) παρουσιάστηκε... στην παλιά βουλή. Για το βιβλίο και τον Φράγκο Φραγκούλη μίλησαν, η Λιάνα Κανέλη, η Σοφία Βουλτέψη, ο Γιώργος Λιάνης, ο Ιωάννης Μάζης και ο Κώστας Φωτιάδης, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο Λάμπρος Καλαρρύτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, μεταξύ των οποίων, ο Παναγιώτης Πικραμένος, ο Μανώλης Γλέζος, ο Σάββας Τσιτουρίδης, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος.

Ο Φράγκος Φραγκούλης στο βιβλίο του, μελετάει βαθύτερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και της γενικότερης ύπαρξης του τουρκικού κράτους και όπως επισημαίνει όλα αυτά τα στοιχεία και οι συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στην Τουρκία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όλοι οι παλιοί και οι αλλοτριωμένοι κάτοικοι της Μ. Ασίας αναμένουν και αναζητούν το φως στο Φανάρι και στην Ορθοδοξία για να επανασυστήσουν το δικό τους Νέο Βυζάντιο, μαζί με τους συνειδητοποιημένους, πλέον, Οθωμανούς. Αυτοί οι λαοί, οι οποίοι είναι λαοί της Μ. Ασίας και σε καμία περίπτωση δεν είναι Τούρκοι, έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριστουν, εθνικά και θρησκευτικά , όπως οι ίδιοι επιθυμούν!

Με ντοκουμέντα καταγράφει την μετάλλαξη των ντόπιων χριστιανών σε Τούρκους και μουσουλμάνους , ενώ στο βιβλίο περιλαμβάνονται και ιστορικοί χάρτες.

Ο στρατηγός αφού κάνει μια « βαθιά βουτιά» στην ιστορία της περιοχής, φτάνοντας μέχρι την μάχη του Μαντζικέρτ το 1071 επανέρχεται στις μέρες που διανύουμε και στον νεο-οθωμανισμό της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας, αντιπαρατάσσει τον νεο-βυζαντινισμό ως μοντέλο διάλυσης της σύγχρονης Τουρκίας.

Στην παρουσίαση ανέφερε ότι πρέπει εσπευσμένα να μελετήσουμε τους Τούρκους για να διαχειριστούμε καλύτερα τα θέματα άμυνας του τόπου μας.

Στο τέλος της παρουσίασης του ο κ. Φράγκος Φραγκούλης δήλωσε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε με τα θέματα οικονομίας όχι όμως με τα θέματα άμυνας! Τόνισε επίσης ότι στην οικονομία μπορείς να χάσεις πολλά πράγματα, αν χάσεις κάτι όμως εδαφικά είναι δύσκολο να το αποκτήσεις!

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με ένα ποντιακό τραγούδι και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Ένα πραγματικά "εθνικό βιβλίο" πέρα από φανατισμούς και δογματισμούς που αποδίδει την έκταση της απειλής, ψυχρά και με ακρίβεια, ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη πραγματικού Έλληνα...






πηγη

Σχόλια