Άνθιμος για εθνικά: "Δεν θα αυτοκτονήσουμε - Θα μείνουμε εδώ και θα πολεμήσουμε"!


Το κενό εθνικής πολιτικής και ακόμα ειδικότερα εθνικού λόγου, στα κρίσημα ζητήματα ασφάλειας, τα οποία διακυβέβεύονται για την χώρα, ελλέιψει πολιτικών ανδρών πλέον έρχεται η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία να τα καλύψει.

Όπως κάποτε τα "ματωμένα ράσα" έδωσαν το Αίμα και το Σώμα της Ορθοδοξίας για να ελευθερωθεί η χώρα, έτσι και τώρα στις δύσκολες στιγμές, οι ιεράρχες ο ένας μετά τον άλλο αναλαμβάνουν "δράση":

Μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος επιτέθηκε μετωπικά στην κυβερννητική βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπόύση (με 1629 ψήφους!) για την απαίτησή της να καταργηθεί ο εκκλησιασμός των ελληνόπουλων (Οι 1629 θα αποφασίσουν για τα 11000000!), τη σκυτάλη πήρε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ο οποίος σε ένα πύρινο πρωινό κύρηγμά του αναφερόμενος στα μείζονα εθνικά θέματα σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο, και Σκοπιανό βροντοφώναξε ότι " Δεν θα αυτοκτονήσουμε. Θα μείνουμε εδώ και θα πολεμήσουμε!".
Το κύρηγμα ξεσήκωσε θύελα ενθουσιασμού στους πιστούς που το παρακολουθούσαν, και μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα σε όλη την Θεσσαλονίκη. Ιδού τα πιο σημαντικά σημεία του κυρήγματος.



“Δε σηκώνει να χάσουμε άλλη πατρίδα. Δε θα μείνει τίποτα. Τα σχέδια των παλιών, έχουν απωθηθεί. Η Ελλάδα κάτω από τον Όλυμπο; Αμ, δε σφάξανε”! Θέτοντας ένα στεντόρειο "ως εδώ" στις απαιτήσεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων για γεωπολιτική και εδαφική εκμηδένιση της ΄χωρας μας.

Ειδικά για τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι είπε ως η τελευταία του παρέμβαση, για την υποτιθέμενη ύπαρξη Σκοπιανής μειονότητας στην Ελλάδα είναι σατανική!

“Αυτό είναι σατανικό. Τι δουλειά έχετε εσείς με την Ελλάδα; Όσοι έμειναν, είναι Έλληνες Μακεδόνες, αυτόχθονες. Γιατί εμβάλεις τέτοιο θέμα σε μια τέτοια μεγάλη προσπάθεια που γίνεται αυτήν την ώρα, για να υπάρξει μια συμφωνία”, ρώτησε;

Ο παναγιότατος υπογράμμισε πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα των Σκοπίων δε φαίνεται να εισέπραξε θετικές εντυπώσεις από τα Σκόπια κι αποκάλυψε πως Νίμιτς και Βασιλάκης (σ.σ. ο ειδικός πρέσβης που ασχολείται με το θέμα) ήρθαν στη Θεσσαλονίκη και συζήτησαν για την υπόθεση.

“Δε μου είναι ευχάριστο να επανέρχομαι στο θέμα, αλλά είναι τόσο σοβαρό, τη στιγμή που αναπτύσσονται κι άλλες ενέργειες και προσπάθειες και στο χώρο της Θράκης και υπάρχουν τόσες βλέψεις στα νησιά μας (σ.σ. αναφέρθηκε και στην περίπτωση της τουρκικής φρεγάτας που… έκοβε βόλτες στο Αιγαίο)”, τόνισε. Πρόσθεσε πως “θέλουμε να ζήσουμε σε ειρήνη και δε ζητάμε να πάρουμε τίποτα, παρόλο που πολλά κομμάτια γης είναι δικά μας. Γιατί υπάρχει και η λογική. Αλλά, όταν γίνονται τέτοιες συζητήσεις, τέτοιες διαβουλεύσεις κι έρχεται αυτός ο κύριο ς να ζητήσει να αναγνωρίσει το ελληνικό κράτος την ύπαρξη Σκοπιανής μειονότητας; Ε, βέβαια. Αν θέλαμε να αυτοκτονήσουμε, θα το κάναμε. Δε θα αυτοκτονήσουμε! Θα μείνουμε και θα πολεμήσουμε”, τόνισε!

Πρότεινε, δε, στον κ. Γκρουέφσκι “να ξαναδιαβάσει τις θέσεις του προκατόχου του, Γκεοργκέφσκι, που είπε ότι η κοινωνία της χώρας είναι απέναντι σε μια προσπάθεια νέας παραχάραξης της ιστορίας. Και συνέχισε να λέει ότι όλα αυτά, περί Σκοπιανών και Μακεδονίας του Αλέξανδρου, είναι τεχνάσματα και επομένως κάνουν λάθος. Οι ίδιοι το λένε. Ο προκάτοχός του. Κι αυτός γίνεται όλο και πιο πεισματάρης –κι αν υπάρξει εμπλοκή στο θέμα αυτό, θα ΄ναι ευθύνη τους”, υπογράμμισε.

Ο Παναγιότατος αναφέρθηκε και στο θέμα του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό. “Υπάρχουν μερικοί που δε θέλουν να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Αυτό είναι ύποπτο. Εδώ υπάρχουν πόλεις που γιορτάζουν τα ελευθέριά τους. Και δε θα γιορτάσει όλη η Ελλάδα την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης; Που χύθηκε τόσο αίμα”, αναρωτήθηκε;

Παρουσίασε ένα φυλλάδιο το οποίο εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, με ιστορικά στοιχεία για το 1912 και τόνισε: “Είμαι ικανός να πάρω παιδιά από την εκκλησία και να τα μοιράσω σε όλες τις καφετέριες”! Για να μάθουν, όπως είπε, την ιστορία που έπρεπε να τη μαθαίνουν από τους καθηγητές τους…

Αλλά έτσι και παλαιότερα σε καιρούς χαλεπούς, όταν το Γένος απειλήθηκε με εξόντωση από τους βάραβαρους Οθωμανούς, η Εκκλησία κράταγε αναμένο το κερί της Εθνικής Αυτογνωσίας με κάθε μέσον και τρόπο, έτσι και τώρα αναλαμβάνει να διδάξει στη νέα γενιά αυτά που δεν τους διδάσκουν οι δάσκαλοί τους είτε από ιδεολογική αγκύλωση, είτε από ανικανότητα, είτε γιατί δεν τους αφήνουν, είτε από φιλικότητα προς τη Νέα Τάξη Πραγματων ( υπάρχουν και αυτοί και ζουν ανάμεσά μας, αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς, και αν δεν αντιδράσουμε σύντομα εμείς θα ζούμε ανάμεσά τους).
ΠΗΓΗ

Σχόλια