Γαζα: Ισλαμιστές πιέζουν τους Χριστιανούς να προσηλυτιστούν στο Ισλαμ!

(Reuters)

Εκατοντάδες χριστιανοί έχουν πραγματοποιήσει διαδηλώσεις στην κεντρική εκκλησία της Γάζας την περασμένη εβδομάδα, απαιτώντας την επιστροφή των μελών της κοινότητάς τους 2.500, που είπαν πως είχαν απαχθεί από ισλαμιστές proselytizers και αναγκάστηκαν να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ.


Χριστιανοί κατηγορούν τη Χαμάς στην Παλαιστίνη συνδεδεμένες Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος και πρόεδρος του Σάλεμ Salama, ένα ανώτερο στέλεχος του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.


A Palestinian Christian holds a picture depicting Ramez al-Amash who they claim was forced to convert to Islam, during a protest at the Saint Porfirios church in Gaza City July 17, 2012. REUTERS-Ibraheem Abu Mustafa Η Χαμάς  με τις δυνάμεις  πήρε τον έλεγχο της παράκτιας θύλακα το 2007, εκτοπίζοντας τις υπηρεσίες ασφαλείας που είναι πιστές στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, του λαϊκού κινήματος της Φατάχ.

«Είμαστε όλο και περισσότερο ανησυχούμε  για τους γιους και τις κόρες μας. Αν αυτοί οι άνθρωποι εντάχθηκαν Ισλάμ με  δική τους θέληση θα δεν θα ήταν πρόβλημα. Αλλά δεν ήταν υπό πίεση», είπε.

Αυτή είναι η εντολή του Ιερού Κορανίου βιβλίο μας", δήλωσε ο Salama.


Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Αλέξιος, ο οποίος έχει υπηρετήσει τη χριστιανική κοινότητα στη Γάζα για 12 χρόνια, ζήτησε από την διοίκηση της Χαμάς να επαναφέρει την γυναίκα και τις κόρες της στο σπίτι της για να ηρεμήσει εντάσεις.

«Δεν θέλουμε κανένα πρόβλημα. Θέλουμε την ειρήνη και την αρμονία να επικρατεί ανάμεσά μας," δήλωσε στο Reuters ο Αλέξιος στην εκκλησία, που βρίσκεται δίπλα σε ένα τζαμί στο κέντρο της πόλης της Γάζας.

«Δεν είμαστε ξένοι. Οι Χριστιανοί δεν προέρχονται από το εξωτερικό. Χριστιανοί αποτελούν μέρος του παλαιστινιακού σώμα και όχι ένα παράξενο σώμα», είπε σε μια διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε μετά το κήρυγμα της Κυριακής προσευχής παρακολούθησαν περίπου 700 προσκυνητές.

Χριστιανών-Μουσουλμάνων στη Γάζα σχέσεις είναι ιστορικά πολύ λιγότερο ταραχώδης από ό, τι στην Αίγυπτο, όπου οι Κόπτες διαμαρτύρονται δίωξης, ή το Ιράκ, όπου οι χριστιανοί έχουν γίνει στόχος για την επίθεση.

Μια εκκλησία της Γάζας βομβαρδίστηκε το 2009 από τους ισλαμιστές της Αλ Κάιντα-επηρεασμένη, αλλά από τότε, λέει ο Αλέξιος, οι εκκλησίες ήταν ασφαλείς. Εξήρε τη συνεργασία της Χαμάς, αλλά κατηγόρησε ένωση Salama του προσπαθεί να προκαλέσει τριβές μεταξύ των θρησκειών.

 
"Πλύση εγκεφάλου"

Οι Χριστιανοί της Γάζας λειτουργούν σχεδόν σε όλα τα επαγγέλματα. Πολλοί είναι οι γιατροί και δάσκαλοι, καθώς και μερικά δικά μας καταστήματα κοσμημάτων. Ο αριθμός τους μειώθηκε σε 2.500 από 3.000 πριν από το 2007, κυρίως εξαιτίας οικονομικών λόγων θύλακα, αποκλεισμένη από το Ισραήλ.

Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι χριστιανοί μεταξύ των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης, περίπου 52.000 σε έναν πληθυσμό ενός εκατομμυρίου, 2,5 όπου έχουν τη δική τους χριστιανικά σχολεία.

Μερικά από τα Παλαιστίνιοι Χριστιανοί ζουν ανάμεσα σε 1,7 εκατομμύρια στη Γάζα μουσουλμάνοι εκπαιδεύονται σε σχολεία κυβέρνηση της Χαμάς, ορισμένες σε κοσμικά σχολεία που διευθύνονται από τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών UNRWA και κάποια στα σχολεία τους. Δεν υπάρχει εμφανείς διακρίσεις.

Μερικές οικογένειες της Λωρίδας της χριστιανικής λένε τα παιδιά τους είναι ο στόχος της «πλύσης εγκεφάλου» προσπάθειες από τους μουσουλμάνους ακτιβιστές. Η μητέρα του, δήλωσε ο Νταούντ κόρη της ήταν ΣΕΜΑ καταδιώκεται από τους συναδέλφους εργαζόμενους στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος μου είπε ότι έπρεπε να γίνει μουσουλμάνος.


«Δεν θα τους ωφελήσει να βλάψει τη χριστιανική κοινότητα εδώ. Γι 'αυτό ποτέ δεν έχει περάσει από το μυαλό μου," είπε ο Αλέξιος.

Μερικοί Χριστιανοί τώρα λένε ότι θα εγκαταλείψουν τη Γάζα καπό τον κίνδυνο να χάσουν τα παιδιά τους στο Ισλάμ. Αλλά Αλέξιος δήλωσε ότι δεν πρέπει να ενεργούν από φόβο.

Σχόλια