Ο Γ. Παπανδρέου αντιμέτωπος με τον… εαυτό του σε Βίντεο

Και να θέλεις να κρυφτείς στο Διαδίκτυο δε γίνεται. Πόσο μάλλον όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, όπως ένας βουλευτής ή υπουργός ή ακόμα πιο δύσκολα, ο γόνος μιας οικογένειας πολιτικών.
Ο λόγος για τον σημερινό πρωθυπουργό της χώρας, ο οποίος κάποτε, πριν τα… δακρυγόνα στο λιμάνι του Πειραιά, βρέθηκε αντιμέτωπος πάλι με τις αστυνομικές δυνάμεις (όχι του ιδίου τύπου που διέλυσαν με βιαιότητα τη μεγάλη διαδήλωση των εργαζομένων και των αγανακτισμένων).

Το 1991, όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο τότε βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου, αντέδρασε με αγωνιστικό τρόπο στην εφαρμογή της… νεοφιλελεύθερης πολιτικής της τότε κυβέρνησης, η οποία ήθελε να προβεί σε αποκρατικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ).
Ο Γιώργος Παπανδρέου, βρέθηκε μαζί με τους εργαζομένους της ΕΒΟ, κλείνοντας την εθνική οδό, καθίμενος επί της ασφάλτου… Τότε εναντιώνονταν σε μια πολιτική την οποία υποχρεώνεται – κυριολεκτικά – να εφαρμόσει στον υπερθετικό βαθμό σήμερα…
Δυστυχώς για τον Γιώργο Παπανδρέου οι αγώνες του… δεν απέδωσαν και «ουδέν κρυπτόν υπό το… διαδίκτυο». Οι ίδιοι άνθρωποι, με τις γνωστές εναλλαγές στην εξουσία, παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να καταστήσουν τις αμυντικές βιομηχανίες (δε θα αναφερθούμε στους υπόλοιπους τομείς της βιομηχανίας και της οικονομίας) ανταγωνιστικές και ανεξάρτητες ώστε να μην περιμένουν τις κρατικές παραγγελίες για να επιβιώσουν ως οντότητες. Κι επειδή η Ιστορία εκδικείται, η «καυτή πατάτα» έχει βρεθεί στα χέρια όλων όσοι με τις ιδεοληψίες τους απέτυχαν να αντιληφθούν που τελειώνει το εφικτό και που αρχίζει το ευκταίο, το… wishful thinking, ηια να γίνουμε σίγουρα αντιληπτοί

Αφού επί 38 χρόνια δεν κατάφεραν να δομήσουν μια αξιοκρατική, δημοκρατική και με υγιή οικονομία, κοινωνία, τι άλλες λύσεις θα μπορούσαν να προτείνουν; Κι ο κύριος Γ. Παπανδρέου, όπως και όλοι οι υπόλοιποι, διακομματικά, σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και με το εκτρωματικό κομματικό σύστημα που εξέθρεψαν στην Ελλάδα το οποίο οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή.
Το βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα της «Ελληνοφρένειας» στην ιστοσελίδα http://ellinofreneia.net 


Σχόλια