Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ "πιάνει" Πειραιά... Γιατί άραγε μήπως κάποιοι φοβούνται κάτι?


Η επιστροφή του «στόλου» μετά από περισσότερα από 10- 15 χρόνια προετοιμάζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Pireas2day.gr, με απόλυτη μυστικότητα για τις επόμενες ημέρες, οπότε αναμένεται να καταπλεύσει και να αγκυροβολήσει πιθανόν στον Φαληρικό όρμο ένα αεροπλανοφόρο.

Η πολιτική σημασία της άφιξης ενός αμερικάνικου αεροπλανοφόρου στον Πειραιά μετά από πολλά χρόνια και οι ενδεχόμενες…. παρενέργειες στην ευρύτερη περιοχή είναι προς το παρόν άγνωστες. Κυρίως, παραμένει αδιευκρίνιστο εάν η επίσκεψη- πέραν του ενδεχόμενου εθιμοτυπικού χαρακτήρα- εντάσσεται σε κάποια απόφαση των ΗΠΑ για ενίσχυση της θέσης τους στην περιοχή

Ωστόσο, είναι σαφές ότι για την περιοχή του Πειραιά η επίσκεψη για έστω και περιορισμένες ημέρες περισσότερων από 5.000 αμερικανών στρατιωτικών, που επανδρώνουν τα τεράστια αεροπλανοφόρα μπορεί να αποτελέσουν μια οικονομική τονωτική «ανάσα» όχι μόνο λόγω των επισκέψεων σε καταστήματα κ.α. αλλά και του ανεφοδιασμού του πλοίου.

Βέβαια, σε πολλούς θα ξυπνήσουν μνήμες άλλων εποχών, που καταγράφτηκαν με γλαφυρό τρόπο σε Ελληνικές ταινίες του τύπου «Καλώς ήρθε το δολάριο».

Όμως, είναι σίγουρο ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πως στο παρελθόν ακόμα και σε νησιά η άφιξη τέτοιων πλοίων (σ.σ. υπήρξαν αφίξεις χάριν αναψυχής των πληρωμάτων σε περιόδους πρόσφατων πολέμων στην περιοχή του Περσικού κόλπου) ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη ακριβώς λόγω του οικονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα, πάντα, με έγκυρες πληροφορίες οι ακριβείς ημερομηνίες του κατάπλου του αεροπλανοφόρου θα οριστικοποιηθούν αυτές τις ημέρες και πάντως θα είναι μέσα στον Μάρτιο.

Όπως προαναφέρθηκε το τεράστιο αεροπλανοφόρο θα αγκυροβολήσει στον Φαληρικό όρμο, αφού είναι αδύνατον να αγκυροβολήσει στην κανονική «ράδα» του Πειραιά εξαιτίας των προβλημάτων , που θα δημιουργηθούν στην είσοδο και στην έξοδο πλοίων από το επιβατικό λιμάνι, κυρίως σε ότι αφορά μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Η αποβίβαση και η επιβίβαση αναμένεται να γίνει με σκάφη του αεροπλανοφόρου ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και λάντζες του λιμανιού

Σχόλια