Μακεδονικό και μαριονέτες των Βαλκανίων

Ένα μεγαλεπίβολο γεωπολιτικό σχέδιο για την αποκοπή της Μακεδονίας από την ελληνική της Κοιτίδα, ανάγεται στον 19ο αιώνα, δηλαδή πολύ πριν κατασκευαστούν οι βαλκανικές μαριονέτες τύπου κομιτατζήδων, πανσλαβιστών, νεότουρκων και του πάσης φύσεως …ΚΚΕδαριού, μαζί με όλες τις τοπικές παραφυάδες τους στον 20ο αιώνα.

Υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι του πάζλ στην επίλυση του περιβόητου «Ανατολικού Ζητήματος» με το οποίο οι Επικυρίαρχοι της Ιεράς Συμμαχίας κλήθηκαν να διαχειριστούν τη σταδιακή διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη διαμόρφωση νέας τάξης πραγμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Συνέχεια εκείνου του σχεδίου ήταν η ανακίνηση του Μακεδονικού στον επίλογο του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου και τη Συμφωνία της Γιάλτας που έθεσαν τα θεμέλια επίλυσης ενός νέου «Ανατολικού Ζητήματος», δηλαδή της σταδιακής διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης από τους ίδιους αφανείς Επικυρίαρχους.
Η τρίτη φάση του ίδιου σχεδίου για την Μακεδονία δεν έχει «Ανατολικό Ζήτημα» (αν και κάποιοι έτσι νομίζουν).
Στόχος, αυτή τη φορά, είναι η διαχείρηση της σταδιακής διάλυσης ΟΛΩΝ των ιστορικών εθνών-κρατών της Ευρώπης, σύμφωνα με τα «πιλοτικά» πειράματα των τελευταίων ετών που εφαρμόστηκαν σε Ελλάδα, Κύπρο, Γιουγκοσλαβία και Ανατολική Ευρώπη.
Απώτερος στόχος πλέον είναι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση στην «γεωγραφική» Ευρώπη με πρότυπο ενός μετακαπιταλιστικού μετανεωτερικου Μεσαίωνα όπου η αναβίωση του επεκτατικού νέο-οθωμανικού χαλιφάτου αποκτά προεξάρχουσα χρησιμότητα στον οριστικό δημογραφικό αφανισμό της Ευρωπαικής ομοεθνίας.

Ευτυχώς, αυτή τη φορά έχουν γνώση οι φύλακες.
Η αντίσταση των «εθνικών» λαών και κρατών ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
Φωτογραφία του Σωτηρης Μπαντουβάνος.
Δημήτρης Γιαννόπουλος

Σχόλια