Abu Izzadeen: O τρομοκράτης που έσπειρε τον θάνατο στο Λονδίνο- Δείτε τη στιγμή της επίθεσης! (βίντεο)


ΘΑΡΑΛΛΕΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΟ ΦΡΟΥΡΟ

της Μαρίνας Νικολάκη

Σε μια απίστευτη τραγωδία εξελίσσεται η διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Βρετανία όπου μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί τέσσερις νεκροί.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από λίγα λεπτά νέες φωτογραφίες από την επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dailymail, ο άνδρας ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος και γύρω του υπάρχουν πάνοπλοι αστυνομικοί είναι ο δράστης της επίθεσης.

 

Ο Abu Izzadeen (ο οποίος γεννήθηκε ως Trevor Brooks από Τζαμαικανούς γονείς), ήταν Βρετανός υπήκοος που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου.
Είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 “αξιέπαινες”, ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας.
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Izzadeen έχει λήμμα στην Wikipedia (!), σύμφωνα με το οποίο ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας, ωστόσο στις 22/3 κατάφερε να αφαιρέσει τη ζωή 3 ανθρώπων, μετά την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε στο Λονδίνο.

Μέχρι στιγμής ***νεκροί φέρονται να είναι ο αστυνομικός φρουρός που δέχτηκε την επίθεση με μαχαίρι, ο ένας εκ των δραστών και μία γυναίκα που έπεσε κάτω από τη γέφυρα στο ποτάμι του Τάμεση, ενώ πάνω από 20 τραυματίες χαροπαλεύουν αυτή την ώρα στο νοσοκομείο!

Ο δράστης σκόρπισε τον πανικό κατευθυνόμενος προς το κοινοβούλιο, καθώς στη γέφυρα Ουέστμινστερ, που βρίσκεται πολύ κοντά, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να χτυπά πολίτες και αστυνομικούς με το όχημά του.
Στη συνέχεια έριξε το όχημα στα κιγκλιδώματα έξω από το κοινοβούλιο, εισέβαλε πεζός στον περιβάλλοντα χώρο και επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς, πριν τον πυροβολήσουν.
H επίσημη ενημέρωση της Σκότλαντ Γιαρντ οι νεκροί είναι 4: Ο δράστης, ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε στο Κοινοβούλιο και δύο πολίτες που χτύπησε με το αυτοκίνητο στη γέφυρα Ουέστμινστερ.
Πάνω από 20 είναι οι τραυματίες, αρκετοί σε σοβαρή κατάσταση.

«Η επίθεση ξεκίνησε όταν ένα αυτοκίνητο στη γέφυρα Ουέστμινστερ άρχισε να χτυπά κόσμο και τραυμάτισε πολλούς, ανάμεσά τους 3 αστυνομικούς.
Στη συνέχεια το όχημα έπεσε κοντά στο κοινοβούλιο.
Ένα άτομο με μαχαίρι μπήκε στον περιβάλλοντα χώρο.
Οι νεκροί είναι 4, ανάμεσά τους ο δράστης και ο αστυνομικός στον οποίο επιτέθηκε στο κοινοβούλιο», είπε ο εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ.
Σε εφαρμογή είναι το πλάνο αντιμετώπισης τρομοκρατικής επίθεσης, πρόσθεσε.
«Το κοινοβούλιο και η περιοχή γύρω από αυτό έχουν αποκλειστεί.

Στους δρόμους θα υπάρχουν και τις επόμενες ημέρες περισσότεροι αστυνομικοί και θα ζητήσουμε τη βοήθεια του στρατού αν χρειαστεί.
Αν και πιστεύουμε ότι ο δράστης ενήργησε μόνος, πρέπει να γίνουν όλα αυτά για προληπτικούς λόγους», συμπλήρωσε.

Ο τρομοκράτης που έσπειρε τον θάνατο στο Λονδίνο, αφού δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών, που τον είδαν να μαχαιρώνει συνάδελφό τους, μεταφέρθηκε τραυματισμένος σε νοσοκομείο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι Ασιατικής καταγωγής, ηλικίας περίπου 40 ετών.

Εικάζεται, πάντως, ότι υπάρχει και δεύτερος δράστης.

 

Θεωρείται υπαίτιος και για τις δύο επιθέσεις που έχουν σπείρει τον πανικό στη βρετανική πρωτεύουσα:

Πρώτα χτύπησε με το αυτοκίνητό του πεζούς στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και ακολούθως επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Τίποτα δεν έχει γίνει έως τώρα γνωστό για την ταυτότητά του, τα κίνητρά του ή πιθανούς συνεργούς του.

Η πρώτη εικόνα του ύποπτου τρομοκράτη που πάγωσε το Λονδίνο

Αυτός είναι ο τρομοκράτης που αιματοκύλησε το Λονδίνο

Όπως μετέδωσε το BBC, ο  ένας από τους δράστες είναι νεκρός. 

Ο ένας εκ των δραστών έτρεξε μέσα στους διαδρόμους από την πύλη του Κοινοβουλίου, φορούσε ένα ελαφρύ μπουφάν και σκούρο παντελόνι με πουκάμισο. Η αστυνομία τον κυνήγησε, τον πυροβόλησε και έπεσε κάτω γεμάτος αίματα».

Ο Βρετανός βουλευτής Τομπάιας Έλλγουντ ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκε έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα δείχνοντας απολυτή ψυχραιμία.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών και πρώην καταδρομέας, μέλος των «Royal Green Jackets», έσπευσε αμέσως να προσφέρει τη βοήθειά του στον μαχαιρωμένο φρουρό, ο οποίος δέχτηκε την επίθεση από έναν άνδρα νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Έλλγουντ αποστρατεύτηκε από τον βρετανικό στρατό με τον βαθμό του Λοχαγού το 1996.

Ο κ. Έλλγουντ πρόσφερε αμέσως τις πρώτες βοήθειες, δίνοντας ανάσες με το «φιλί της ζωής» στον τραυματισμένο φρουρό, ενώ πίεζε με δύναμη την πληγή του, προκειμένου να μετριάσει τη ροή του αίματος.
Ο Βρετανός βουλευτής, βουτηγμένο μέχρι το πρόσωπο στο αίμα, παρέμεινε στο σημείο μέχρι και την έλευση του ελικοπτέρου-ασθενοφόρου, με το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο μαχαιρωμένος φρουρός.

Τονίζεται επίσης πως είναι το ίδιο άτομο που νωρίτερα είχε μαχαιρώσει έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια μάλιστα δημοσιοποιηθούν και μια φωτογραφία με ένα μαχαίρι που σύμφωνα με το βρετανικό ΜΜΕ ήταν του άνδρα που βρίσκεται στο φορείο.

Στη δημοσιότητα ήρθε πριν λίγα λεπτά η στιγμή που οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν από τους δράστες της επίθεσης του Λονδίνου και η στιγμή που γίνεται η επίθεση από τον δράστη στους αστυνομικούς και στη συνέχεια ακούγονται οι πυροβολισμοί στο βρετανικό κοινοβούλιο κατέγραψε η κάμερα ενός περαστικού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος στο δρόμο προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο.



Σχόλια