Η Θράκη δεν θα γίνει χαλιφάτο του τουρκικού Ισλάμ

Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου 

Στην Θράκη οργανώνεται πορεία διαμαρτυρίας αύριο Κυριακή (24/7) στην Κομοτηνή, την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος φίλων Γαλατά Σεράι και το ΚΙΕΦ (μειονοτικό κόμμα), με ένα ιδιαίτερα εμπρηστικό κείμενο που κυκλοφορεί στα ΜΜΕ όπου μεταξύ άλλων λέει: "Εάν θέλεις να αναγνωρίζονται από όλους οι εκλεγμένοι μουφτήδες που εξέλεξες και να γίνουν αντικείμενο σεβασμού! 
Εάν θέλεις να διδάσκουν στα παιδιά οι δάσκαλοί μας που έχουν πάρει πτυχίο από την Τουρκία!
Έεε Τούρκε της Δυτικής Θράκης είναι καιρός να ξυπνήσεις από το λήθαργο! 
Θα πρέπει να ξέρεις ότι το δικαίωμα δεν παραχωρείται, κερδίζεται!"
Αυτό το προκλητικό κείμενο, με μπροστάρηδες τους γνωστούς χρήσιμους εγκαθέτους παραμουφτήδες προετοιμάζει μια εκδήλωση που θα δοκιμάσει τις αντοχές της πλειονότητας. 

Ποια ή σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ενέργειας, αν δεν είναι η διάχυση της έντασης από την γείτονα στην Θράκη, όπου λειτουργεί το μεγαλύτερο πλυντήριο χρημάτων της, το τουρκικό προξενείο; 

Ο μεγαλύτερος χορηγός και εργοδότης στην Θράκη αξιοποιεί πλέον τους υπότροφούς του και τους κινητοποιεί σε ένα αμφίβολης σημασίας ατόπημα, επιβεβαιώνοντας στην πράξη την στρατηγική δημιουργίας μειονοτικών εστιών σε Ελλάδα, Αλβανία, Κόσοβο, Σκόπια και Βουλγαρία, προκειμένου να διευρύνει τις εστίες επιρροής του. 

Είναι κρίμα που στην προσπάθεια αυτή κινητοποιεί και Δημάρχους μειονοτικών Δήμων, οι όποιοι ανεύθυνα και επιπόλαια χρησιμοποιώντας την δημόσια εξουσία που τους ανέθεσε το ελληνικό κράτος, στρέφονται εναντίον του. 

Αντί λοιπόν να υπάρξει ένα διάστημα προβληματισμού και νηφάλιας αποτίμησης της κατάστασης που οδήγησε την Τουρκία στον διχασμό και στην διαφαινόμενη διάλυση,παίζονται παιχνίδια στην Θράκη στην πλάτη της κοιμώμενης Ελλάδας. 

Οι στρογγυλοποιήσεις και οι κουραστικές γενικεύσεις, τα απαλά λόγια τελείωσαν. 

Τα παιχνίδια με τον ΙΣΙΣ και η αλαζονεία του Ερντογάν, οδήγησαν σε ένα πραξικόπημα και αιματοκυλούν την Ευρώπη. 
Μια ολόκληρη χώρα πλήρωσε αυτήν την άφρονα πολιτική. 

Η Θράκη δεν πρόκειται να γίνει χαλιφάτο του τουρκικού ριζοσπαστικού ισλάμ, γιατί πρωτίστως δεν θα το επιτρέψουν οι ώριμοι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι της περιοχής οι οποίοι ας μην ξεχνούν, είναι το τελευταίο άκρο της Ευρώπης!

Στέργιος Γιαλάογλου


ΠΗΓΗ
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σχόλια