Σμήνη αυτόνομα UAV για «κορεσμό» του αντιπάλου-USN (vid.) - Flocks autonomous UAV

Ένα βίντεο που παρουσιάζει πτήση σμήνους 30 μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) που καθοδηγούνται από ερευνητές του Ναυτικού και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Γεωργίας αποδέσμευσε το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών (ONR: Office for Naval Research) του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Τα UAV ανήκουν στο πρόγραμμα LOCUST (Low Cost Unmanned Aerial Vehicle Swarming Technology: τεχνολογία σμήνωσης χαμηλού κόστους μη επανδρωμένων αεροχημάτων), το οποίο με τη χρήση ενός εκτοξευτή τύπου κανίστρου που θα μπορεί να αναπτυχθεί με τους Πεζοναύτες επί της ακτής ή από τα καταστρώματα μονάδων επιφανείας του Ναυτικού των ΗΠΑ θα εκτοξεύουν εκατοντάδες UAV τα οποία κινούμενα σε σμήνη θα προκαλούν κορεσμό στις εχθρικές δυνάμεις.

Μάλιστα, στο συνημμένο βίντεο απεικονίζεται ο εκτοξευτής να εκτοξεύει σε χρονικό διάστημα εννέα δευτερολέπτων εννέα μη επανδρωμένα αεροχήματα. «Αυτό το επίπεδο αυτόνομης πτήσης σε σμήνη δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν», αναφέρεται σε ανακοίνωση Tύπου του Ναυτικού των ΗΠΑ τις προηγούμενες ημέρες.
«Η χρήση αναλώσιμων και αναδιαμορφούμενων μη επανδρωμένων αεροχημάτων θα απελευθερώσει επανδρωμένα μαχητικά και παραδοσιακά οπλικά συστήματα για επιπλέον αποστολές και κατ’ ουσία θα επαυξήσει τη μαχητική ισχύ με μειωμένο κίνδυνο για τον μαχητή».



Σχόλια