Παράνομο αποδεικτικό μέσο τα SMS

Παράνομο αποδεικτικό μέσο τα SMS που αντηλλάγησαν μεταξύ των διαδίκων.
Απόφαση που ταράζει τα δεδομένα.
Σύμφωνα με την ΠΠρΘεσ 3256/2015 απόφαση, τα SMS που αντάλλαξαν διάδικοι με απειλητικό ή προσβλητικό περιεχόμενο αποτελούν παράνομο αποδεικτικό μέσο και δεν λαμβάνονται υπόψη, εκτός και αν πρόκειται για υπόθεση ανθρωποκτονίας ή αν έχει λάβει χώρα άρση του απορρήτου σύμφωνα με το ΠΔ 47/2005 κατά την προβλεπόμενη διαδικασία. Το απαράδεκτο λαμβάνει υπόψη αυτεπαγγέλτως από το Δικαστήριο.

SMS τα οποία αντηλλάγησαν μεταξύ των διαδίκων με προσβλητικό ή απειλητικό περιεχόμενο· αποτελούν παράνομο αποδεικτικό μέσο και δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν εκτός αν προσκομίζονται στο πλαίσιο υπόθεσης που αφορά απόπειρα ανθρωποκτονίας ή αν έχει προηγηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με εισαγγελική ή ανακριτική διάταξη ή βούλευμα δικαστικού συμβουλίου· αυτεπάγγελτη λήψη υπ’ όψιν του απαράδεκτου. 
Δύο ιδιαίτερης σημασίας ζητήματα της σύγχρονης μορφής έγγραφης επικοινωνίας θίγει αυτή η απόφαση. Το πρώτο αφορά στο νοηματικό περιεχόμενο των μηχανικών απεικονίσεων ως εγγράφων και το δεύτερο στην υπαγωγή των ηλεκτρονικών κειμένων στην έννοια των παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων.

Σχόλια