Η μαγεία της φύσης: Τροφές που μοιάζουν με… ανθρώπινα όργανα!

Δες ποια τροφή αντιστοιχεί σε κάθε όργανο και το προστατεύει από τις παθήσεις!
 Η φύση δεν κάνει τίποτα τυχαία! Ένα από τα παράξενα είναι ότι υπάρχουν τροφές που θυμίζουν όργανα του ανθρώπινου σώματος και μάλιστα σε αυτά τα σημεία κάνουν το μεγαλύτερο καλό!

καρύδι-εγκέφαλος
Αυτός ο ξηρός καρπός μοιάζει με το κεφάλι και μόλις βγάλεις το τσόφλι βλέπεις μια μικρογραφία του εγκεφάλου. Έχει ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη σωστή εγκεφαλική λειτουργία.
καρότο – ίριδα ματιού
Αν κόψουμε ένα καρότο θα δούμε ακτινωτές γραμμές που μοιάζουν με την ίριδα του ματιού. Είναι γνωστό ότι τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και βοηθούν τη λειτουργία των ματιών. Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο, μειώνουν την πιθανότητα εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, την κύρια αιτία απώλειας της όρασης σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
σέλινο-οστά
Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών, αφού τροφοδοτεί με τα απαραίτητα στοιχεία τις σκελετικές ανάγκες του σώματος. Ο μίσχος του σέλινου θυμίζει τα κόκκαλα. Το σέλινο είναι μια βασική πηγή πυριτίου, το οποίο αποτελεί μέρος της μοριακής δομής που δίνει στα οστά τη δύναμή τους.
σύκα-όρχεις
Είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων και καταπολεμούν την ανδρική στειρότητα.
αβοκάντο –γυναικεία μήτρα
Αν το κόψουμε στη μέση θα δούμε ακριβώς το σχήμα της μήτρας. Και πραγματικά το αβοκάντο βοηθάει πολύ στο αναπαραγωγικό σύστημα και εξισορροπεί τις γυναικείες ορμόνες. Είναι μια καλή πηγή φολικού οξέος, το οποίο χρειάζονται σε μεγάλες ποσότητες οι έγκυες, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας.
ντοματα – καρδιά
Αν κόψουμε μια ντομάτα στη μέση, θα παρατηρήσουμε ότι χωρίζεται σε 4 θαλάμους που μοιάζουν με τις κοιλίες της καρδιάς. Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, το οποίο συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.
γλυκοπατάτες – πάγκρεας
Η γλυκοπατάτα μοιάζει πολύ με το πάγκρεας και πραγματικά κάνει καλό στη λειτουργία του, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης του αντιοξειδωτικού βήτα-καροτίνη που επιφέρει ισορροπία στο γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.
κόκκινο κρασί - αίμα
Κανείς δεν αμφισβητεί την ομοιότητα του κόκκινου κρασιού με το αίμα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες. Η κατανάλωση κρασιού με μέτρο προστατεύει τις αρτηρίες, μειώνοντας την αύξηση της χοληστερίνης.
ginger – στομάχι
Η πιπερόριζα μοιάζει με το στομάχι και είναι χαρακτηριστικό ότι βοηθάει πολύ την πέψη και την αντιμετώπιση της ναυτίας και του εμέτου.
γκρέιπφρουτ – γυναικείο στήθος
Τα γκρέιπφρουτ (όπως και τα λεμόνια) περιέχουν ουσίες που ονομάζονται limonoids, οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη του καρκίνου σε ανθρώπινα κύτταρα του μαστού καθώς και σε πειραματόζωα.
σταφύλια-πνευμονες
Έχει αποδειχτεί ότι τα σταφύλια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα και του εμφυσήματος. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος. Οι μικροσκοπικές δέσμες ιστών που έχουν οι πνεύμονες ονομάζονται κυψελίδες και μοιάζουν με τσαμπιά από σταφύλια.
κόκκινα φασόλια-νεφρά
Έχουν ακριβώς το σχήμα των ανθρώπινων νεφρών και πραγματικά βοηθούν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας.

Σχόλια