Βήματα ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα προς το κέντρο…

Διατεθειμένο να οικοδομήσει ένα ευρωπαϊκό προφίλ είδανε τον Αλέξη Τσίπρα, οι πρέσβεις που συμμετείχαν στο πρόγευμα που οργάνωσε ο πρέσβης της Κύπρου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Η εντύπωση που σχημάτισαν είναι ότι ο κύριος Τσίπρας έχει υιοθετήσει έναν εκσυγχρονιστικό λόγο και παρά τις αποστάσεις που εξακολουθεί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε στο τραπέζι με μια ρητορική που όχι μόνο δεν ήταν εξτρεμιστική αλλά είχε και σημεία που παραπέμπουν σε κόμμα του κέντρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας όπως σημειώνουν πηγές που ήταν παρούσες στη συνάντηση, ήρθε καλά προετοιμασμένος και συνοδευόταν από ένα πολυπληθές επιτελείο.

Αν και δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις , απέφυγε να εξηγήσει με λεπτομέρειες πως οραματίζεται την ανάπτυξη στην Ελλάδα ενώ έριξε τα βέλη του στον Αντώνη Σαμαρά για έλλειψη διαπραγματευτικού σχεδίου.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στους δημοσίους υπαλλήλους για τους οποίους είπε ότι δεν πρέπει να είναι απέναντι αλλά να είναι σύμμαχοι κάνοντας λόγο για “αξιολόγηση” και “αξιοκρατία”. Ανέφερε ως παράδειγμα τα νοσοκομεία για τα οποία είπε ότι υπάρχει ανάγκη για προσωπικό και ότι θα πρέπει να γίνουν μετατάξεις.

Οι εκπρόσωποι των 27 χωρών μελών έθεσαν από μια ερώτηση, τα αποτελέσματα του Eurogroup κυριάρχησαν στη συζήτηση ενώ αποχωρώντας, οι περισσότεροι ζήτησαν να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας, τον οποίο άλλωστε επιδιώκει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ

Σχόλια