Μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με τη λαθρομετανάστευση

1.800 συνοριοφύλακες μαζί με πλωτά μέσα μετακινούνται στον Έβρο, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει ριζικά το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, οι 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον Έβρο, μαζί με έξι πλωτά, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα ο αριθμός των νέων πλωτών θα ανέλθει στα 26. Ο κ. Δένδιας έθεσε ως στόχο τη “σφράγιση” του Έβρου και δήλωσε ότι “αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι”.

Εξ άλλου τον Οκτώβριο αναμένεται η ολοκλήρωση του φράχτη αποτροπής εισόδου των λαθρομεταναστών, που θα διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους 3 μέτρων. Στο μεσοδιάστημα των δυο συρματοπλεγμάτων που θα έχει μήκος 1,20 μ. θα τοποθετηθούν κονσερτίνες, των οποίων το ύψος θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα. Το συνολικό μήκος του φράχτη θα είναι 10.310 μέτρα, με τοποθέτηση πασάλων ανά μέτρο, ενώ θα κατασκευαστούν και 2.000 πλαίσια που θα στηριχθεί το συρματόπλεγμα.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε επιπλέον ότι τα γεγονότα στη Συρία δημιουργούν ανησυχία για νέο κύμα παράνομης μετανάστευσης, ενώ ανακοίνωσε και τη μετακίνηση 1.500 αστυνομικών από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι παρέδωσε στον Α. Σαμαρά το πόρισμα της ειδικής επιτροπής αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία δημιουργήθηκε μετεκλογικά για να μελετήσει το θέμα των αστυνομικών, που διατίθενται για τη φύλαξη διαφόρων στόχων. Μετά την έγκριση που δόθηκε από τον πρωθυπουργό για την υλοποίηση των προτεινόμενων μέτρων, 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες, θα σταματήσουν να φυλάσσουν δημόσια πρόσωπα και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος.
ΠΗΓΗ

Σχόλια