OI ΠΡΟΔΟΤΕΣ “Συρρίκνωση τη ελληνικής οικονομίας κατά 15% μέσα σε δύο χρόνια”

ImageΑποκαλυπτικά τα στοιχεία της έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία την περίοδο 2009-2011. Μέσα σε δύο χρόνια το ελληνικό ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 15%, προκαλώντας απώλεια 462.000 θέσεων απασχόλησης (περίοδος γ’ τρίμηνο 2009 – γ’ τρίμηνο 2011).

Η έκθεση της Κομισιόν καταγράφει πτωτική τάση στους μισθούς στην Ελλάδα πριν ληφθούν τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα τα οποία θα όπως ισχυρίζονται οι εμπνευστές τους θα βοηθήσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την μελέτη το ποσοστό των Ελλήνων που δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές διατροφικές τους ανάγκες φτάνει πλέον στο 11,6%, με το μέσο όρο της Ε.Ε. στο 8,1%, ενώ το ποσοστό των ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε κατά 2,3%. Ειδική μνεία γίνεται στην έκθεση για τους ανέργους που δεν καταφέρνουν να βρουν δουλειά μετά από ένα χρόνο αναζήτησης (σε αυτή τη θέση βρίσκεται το 9,1% του εργατικού δυναμικού δηλαδή 355.000 άτομα).

Η Κομισιόν αναφέρει ότι το επίδομα ανεργίας δίνεται μόνο για 12 μήνες και ως εκ τούτου «η φτώχεια ανάμεσα στους ανέργους είναι πιθανό να αναδειχθεί στο βασικότερο ζήτημα» για την Ελλάδα.

Σχόλια