O πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών: “Η Ελλάδα είναι μια χώρα με 3 επίπεδα” (Διαβάστετο)

 Χανς –Πέτερ Κάιτελ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών BDI, επισήμανε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα.Εξηγεί στους Γερμανούς ότι η Ελλάδα δομείται σε 3 επίπεδα:

Το πρώτο επίπεδο είναι οι απλοί Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είναι φιλικοί, εργατικοί και οικονόμοι όπως οι Γερμανοί, αλλά αντιθέτως πολύ γενναιόδωροι, κάτι που τους καθιστά πραγματικά υπέροχους και θαυμαστούς ανθρώπους.

Στο δεύτερο επίπεδο κατατάσσει την τάξη των πολιτικών, οι οποίοι λειτουργούν με κλίκες και χρησιμοποιούν τη φορολογία των απλών Ελλήνων για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κλίκας τους. Θεωρούνται πλήρως αναξιόπιστοι.

Στο τρίτο επίπεδο ανήκουν οι Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές, η ελληνική ελίτ, που συμπεριφέρεται μη πατριωτικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αποστράγγιση της Ελλάδας από κεφάλαια που διέφυγαν στο εξωτερικό με το που άρχισε η κρίση.

Τονίζει, δε, ότι ξένοι επενδυτές και σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα δε θα έρθουν, εάν οι εγχώριοι επενδυτές συνεχίζουν να βγάζουν μαζικά στο εξωτερικό τα χρήματά τους και να εγκαταλείπουν τη χώρα.
Ο Χ.Π. Κάιτελ γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα καθώς ήταν επικεφαλής της Hochtief που κατασκεύασε το αεροδρόμιο στα Σπάτα. Δήλωσε, επίσης, ότι του πήρε 4 χρόνια και πολύ επιμονή και υπομονή για να καταφέρει να ξεκινήσει να φτιάχνει το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα…

Θεωρεί ότι αυτή η δανειακή σύμβαση είναι η τελευταία ευκαιρία για την ελληνική πολιτική και επιχειρηματική τάξη και σ’ αυτήν απευθύνεται. Ο απλός Έλληνας πολίτης είναι δυστυχώς αναγκασμένος να ζει κάτω από τις κατευθύνσεις που καθορίζουν αυτές οι δύο τάξεις.
Der Tagesspiegel

Σχόλια