Συναγερμός για τη διαρροή του ΔΝΤ για το ελληνικό «κούρεμα».

Αν τα όσα δημοσίευσαν ξένα έγκυρα Μέσα αντανακλούν πράγματι τις απόψεις της διοίκησης του Ταμείου, τότε το πιθανότερο είναι ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να μπει σε νέες περιπέτειες

Picture 0 for Συναγερμός για τη διαρροή του ΔΝΤ για το ελληνικό «κούρεμα»
Απρόβλεπτες εξελίξεις φαίνεται να δρομολογούνται μετά την διαρροή της πληροφορίας ότι για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το «κούρεμα» του 50% του ελληνικού χρέους, μέσω του PSI+, δεν είναι αρκετό για τη διάσωση της εγχώριας οικονομίας. 
 
Ο προβληματισμός στα αρμόδια επιτελεία είναι μεγάλος, καθώς, όλοι όσοι γνωρίζουν το θέμα σε βάθος, μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι αν αποτύχει κι αυτή η διαδικασία, τότε το επόμενο βήμα είναι αυτό του αναγκαστικού haircut, της τάξης του 80%, που οδηγεί απευθείας τη χώρα σε κανονική πτώχευση. 
 
Κι όλοι μπορούν να αντιληφθούν τι πρακτικά μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την Ελλάδα και τους πιστωτές της.
 
Προς το παρόν, η Αθήνα τηρεί στάση αναμονής, καθώς η διαρροή της είδησης είναι ανεπίσημη, μέσω όμως δύο έγκυρων Μέσων, της Wall Street Journal και του DowJones News. 
 
Αν όντως αντανακλούν τις απόψεις του ΔΣ του Ταμείου, τότε το πιθανότερο είναι ότι η χώρα ετοιμάζεται να μπει σε νέες περιπέτειες. Εκτός κι αν αυτή τη φορά το Βερολίνο, που ήταν και ο κύριος εμπνευστής του PSI+ επιμείνει και «περάσει» τη δική του θέση. 
 
Για αυτό και οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες. Για την ιστορία πάντως να σημειωθεί πως ό,τι είναι να γίνει με το PSI+, θα γίνει μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου. Κι αυτό διαμηνύεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχόλια