Νέα έκθεση και τις αρχές νέου σκληρού δεκαετούς μνημονίου θα ετοιμάσει η τρόικα


Νέα έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, θα ετοιμάσει έως και τον Φεβρουάριο το ΔΝΤ και η τρόικα ώστε βάσει αυτής ενώ ετοιμάζεται νέο σκληρό μνημόνιο με τις ίδιες κατευθύνσεις. Στην έκθεση θα αποτυπώνονται σενάρια ως προς την εξυπηρέτηση του χρέους σε βάθος δεκαετίας ή εικοσαετίας…

Τα παραπάνω αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομίας στο Eurogroup, οι οποίοι σπρώχνουν στα βαθειά την ελληνική οικονομία να προωθήσει με κάθε τρόπο το κούρεμα των ομολόγων PSI plus, περνώντας το μήνυμα στους ιδιώτες δανειστές, ότι αυτό θα γίνει ακόμα και αν προκληθεί ασύντακτη χρεοκοπία με ενεργοποίηση των CDS, πράγμα που θα μπορούσε να στιγματίσει για πολλά χρόνια την Ελλάδα στις αγορές, αποκλείοντας την χρηματοδότησή της.

Δηλαδή το Eurogroup παρέσχε στην Ελλάδα την υποστήριξή του προκειμένου η Κυβέρνηση να διαμορφώσει το κατάλληλο νομοθετικό καθεστώς με στόχο την επιτυχή εφαρμογή του PSI plus, με κάθε δυνατό τρόπο.

Ηη Ελλάδα σε συνεννόηση πάντα με την ΕΕ δύναται να ενεργοποιήσει μέσω μια απλής νομοθετικής ρύθμισης τις περιβόητες «ρήτρες συλλογικής δράσης» σύμφωνα με τις οποίες αν το 75% των πιστωτών συμφωνήσει στο κούρεμα, μπορεί να υποχρεωθεί το υπόλοιπο 25% να υπαχθεί στην ίδια συμφωνία.
Τέλος στις 12 Δεκεμβρίου όταν η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα θα ορισθεί νέο χρονοδιάγραμμα για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, αλλά και το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης.

Σχόλια