Δέκα πιθανές σκέψεις του καλού αγανακτισμένου - αποφασισμένου πολίτη


Τα παρακάτω τα έχουμε αναρτήσει πριν 3 μήνες και σαν προφήτες αλλά και μάντεις κακών ο χρόνος μας έδειξε το σωστό και το λάθος  εμείς τα ξανά δημοσιεύομαι εδώ για κάθε σκεπτόμενο πολίτη που θέλει να είναι συμμέτοχος των εξελίξεων και όχι απλός κομπάρσος!!!

1.      1.   Δεν πρέπει να ξεχνάει ότι επανάσταση οποιεσδήποτε μορφής δεν γίνεται και δεν μπορεί να έχει μακροχρόνια αποτελέσματα  χωρίς ηγέτη ή ηγέτες καθοδηγητές και διαμορφωτές σκέψης και αυτό είναι ιστορικά αποδεδειγμένο.

2.   2.    Ότι ο διαμαρτυρόμενος – επαναστάτης – διαδηλωτής  - αγανακτισμένος  πολίτης πρέπει να έχει σαφείς στόχους και να ακόλουθη κάποιο σχέδιο εξελισσόμενης δράσης

3.     3.  ΠΡΟΣΟΧΗ  Δεν πρέπει να αφήνεις να παρεισφρέουν κάποιοι που είναι δήθεν μαζί με τους αγανακτισμένους πολίτες αλλά στην πραγματικότητα είναι κατευθυνόμενα όργανα της παγκοσμιοποίησης όπως κάποια κυρία που αυτο προσδιοριστικέ αντιπρόσωπος των αγανακτισμένων πολιτών και εμφανίστηκε στην εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα στο κανάλι ALTER.

4.  4.  ΠΡΟΣΟΧΗ να μην καταντήσει η λαϊκή  συνέλευση που γίνετε στης 9 κάθε βράδυ να βγάζει ψηφίσματα που αντιπροσωπεύουν την μειοψηφία αλλά  επειδή είναι επαγγελματικά οργανωμένη  επιβάλει τους στόχους της

5.       Τα βασικά συνθήματα πρέπει να είναι λίγα και άμεσα κατανοητά
    Α. Δικαιοσύνη – κάθαρση ώστε όλοι οι κλεφτές να μπουν στη φυλακή
    Β. ΔΟΥΛΕΙΑ για μια αξιοπρεπή  ζωή και όχι δουλεία με μισθούς πείνας
    Γ. Αγώνα για μια ανεξάρτητη κυρίαρχη  και δυνατή Ελλάδα

6. Ο στόχος σου είναι να σώσεις τη χωρά σου και όχι να την καταστρέψεις  για αυτό μην γίνεις άθελα σου  το όργανο -εργαλείο στα χεριά κάποιων που ίσως επεξεργάζονται σενάρια ανωμάλων καταστάσεων.
 
7.  Προσπάθησε η συμμέτοχη σου να είναι  ουσιαστική και όχι απλά σαν να πηγαίνεις σε ένα υπαίθριο πάρτι φωνάζεις,  τρως κάνα σάντουιτς ,   πίνεις καφέ, βγάζεις  φωτογραφίες  για να δείξεις ότι ήσουν και εσύ εκεί

8.  Κάποια στιγμή ίσως κάποιοι  λειτουργήσουν προβοκατόρικα τότε προσπάθησε μαζί με άλλους αν μπορείς να τους σταματήσεις απομονώνοντας τους.

9.  Προσπάθησε να διατηρείς καθαρό το χώρο που διαδηλώνεις έτσι σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους που είναι μαζί σου σε αυτόν τον αγώνα.

10.  Δεν θέλουμε να σε πικράνουμε  αλλά οι λαϊκές συγκεντρώσεις  εύκολα γίνονται,  εύκολα καθοδηγούνται  και εύκολα διαλύονται!!!  Eσυ όμως πρέπει να δείνης  τις μάχες σου ανεξάρτητα αν χάσεις ή κερδίσεις.

Καλή τύχη σε όλους  εμάς που βρισκόμαστε σε ένα πλοίο χωρίς καπετάνιο και πρέπει να τραβήξουμε εμείς τα κουπιά για να σωθούμε.

Σχόλια