ΠΕΝΤΕ συμβουλές από πετυχημένους επιχειρηματίες για να τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας

Δείτε τί πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε τα οικονομικά με βάση τις παρακάτω συμβουλές από επιτυχημένους επιχειρηματίες!
Tι κάνουν οι νέοι αλλά επιτυχημένοι επιχειρηματίες για να κρατήσουν μερικά λεφτά παραπάνω στις τσέπες τους και να έχουν τον έλεγχο των οικονομικών τους; Οι ίδιοι μοιράζονται τις συμβουλές τους!
Μη φοβάστε να ανταλλάξετε υπηρεσίες ή αγαθά αντί για χρήματα
Κατανοήστε τι πρέπει να δώσετε (ή τι μπορείτε να πάρετε) χωρίς να ξοδεύετε μετρητά, συνιστά η Susan Danziger, ιδρυτής / διευθύνων σύμβουλος της Ziggeo. Nα αντιπροτείνετε, να διαπραγματευτείτε, να ανταλλάξετε υπηρεσίες αν αυτό σας κρατήσει τα χρήματα στο πορτοφόλι.
Έχετε πάντα ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης
Πάντα να είστε προετοιμασμένοι για μια αποτυχία και δεν εννούμε μόνο ψυχολογικά, συμβουλεύει ο Tobias Dengel, Διευθύνων Σύμβουλος της WillowTree, μιας εταιρείας ανάπτυξης app για κινητά.”Αυτό σημαίνει ότι έχετε κάποια χρήματα στην τράπεζα που μπορεί να σας σώσουν την τελευταία στιγμή, ή να εκμεταλλευτείτε μια ευκαιρία”, λέει.
Ζητήστε επιστροφές χρημάτων
Γιατί αφήνετε χρήματα στο τραπέζι όταν πραγματικά η υπηρεσία δεν ήταν καλή; «Δουλεύουμε με δεκάδες παροχείς υπηρεσιών και όταν η εξυπηρέτηση δεν είναι αυτό που περιμένουμε τότε ζητάμε τα χρήματά μας πίσω …. Εάν η εμπειρία στο ξενοδοχείο ή στο Airbnb είναι πολύ χαμηλότερη από την αναμενόμενη, ενδέχεται να ζητήσουμε επιστροφή χρημάτων ή πίστωση για την επόμενη διαμονή” λέει ο Michael Alexis από την startup Museum Hack.
Επωφεληθείτε από τις δωρεάν υπηρεσίες
Ο Sam Sisakhti, ιδρυτής της online αγοράς μόδας, «UsTrendy”, επένδυσε πολλά χρήματα στην παραδοσιακή διαφήμιση αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φανταζόταν. Έτσι, άλλαξε το μάρκετινγκ, από το παραδοσιακό στο δωρεάν στις γνωστές πλατφόρμες όπως το Snapchat, το Instagram και το Facebook Live. «Και τελικά αυτό μπορεί να λειτουργήσει παντού!” Δεν χρειάζεται να πληρώσετε κάτι για να σας εξυπηρετήσει, ούτε για να σας διασκεδάσει! Από τις δωρεάν ταινίες στο διαδίκτυο μέχρι μια εφαρμογή στο κινητό που μπορεί να σας λύσει τα χέρια, να ψάχνετε πάντα το δωρεάν πριν βάλετε το χέρι στην τσέπη!
Πληρώστε πρώτα το πιο ακριβό χρέος
Όταν ο Dave Renz, συνιδρυτής του Tanooki Labs, ένα στούντιο ανάπτυξης εφαρμογών ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας, αντιμετώπισε την επιλογή να πληρώσει ένα χρέος στην τράπεζα ή να πληρώσει τους φόρους του, συνειδητοποίησε ότι ήταν σωστότερο να διευθετήσει το πρώτο αρχικά. Επέλεξε να εξοικονομήσει τόκους και να πληρώσει τους φόρους αργότερα. Βάλε κάτω όλα τα χρέη σου και ξεκίνα σιγά σιγά να αποπληρώνεις.

Σχόλια