Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η φωτιά χτύπησε το Μάτι σαν ποτάμι λάβας – H καταστροφική της πορεία (χάρτες)

xartis002
Σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες δασικές και περιαστικές περιοχές, την καρδιά της Πεντέλης όπου υπάρχουν δεκάδες φυλάκια πυροπροστασίας, ξεκίνησε τρία λεπτά πριν από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας η δολοφονική πυρκαγιά, από την καταστροφική πορεία της οποίας μετρούμε νεκρούς και τραυματίες.
Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής στις 9.45 το βράδυ:
«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 16.57 σε δασική έκταση, στη περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου Αττικής. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 60 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα ενώ από αέρος επιχείρησαν 3 Α/Φ Canadair και 1 Ε/Π.
Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση ατόμων από το Λύρειο ϊδρυμα, καθώς και όλων των κατασκηνώσεων της ευρύτερης περιοχής… Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας υπάρχουν 6 εγκαυματίες. Οι 4 βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και θα διακομιστούν στο ΚΑΤ ενώ οι άλλοι 2 με ιδιωτικό μέσο πήγαν σε ιδιωτική κλινική και εν συνεχεία διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό».
Είναι προφανές ότι στις πέντε ώρες που μεσολάβησαν η πυροσβεστική δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει εικόνα, δεδομένου ότι έχουν εντοπιστεί θύματα στον Νέο Βουτζά, όπου οι φλόγες έφθασαν στις 6 το απόγευμα.
xartis02_2
Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο καταστροφική. Η φωτιά ξεχύθηκε σαν λάβα και χτύπησε με καταστροφική μανία το Μάτι. Αλλά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων δεν ήταν κανείς εκεί για να τους κατευθύνει.
xartis-mati01

Σχόλια